Sök Sök
Meny Meny
Logga in på LR.se

Logga in

- Anpassa textstorlek +

LR-Nytt juni 2014

Nyhetsbrev om vad som händer i kommunföreningen just nu.

Löneutvecklingen i Umeå

Löneutveckingen för LR-anslutna lärare anställda av Umeå Kommun är under de senaste tre åren 11,79 %. Denna siffra placerar oss på 23:e plats i en jämförelse med andra kommuner i riket. Nästa löneöversyn i april 2015 blir den sista i detta 4-åriga avtal, om inte avtalet sägs upp innan den sista december.

VFU på UGS         

Efter långdragna förhandlingar är villkoren äntligen klara för vfu-handledarna inom Umeå GymnasieSkolor. Den enskilde vfu-handledaren väljer själv om ersättningen ska tas ut i kompledighet, läggas till en individuell fortbildningspott eller läggas in i den ordinarie tjänsten. Ersättningen från Universitetet är motsvarar 2,5 tim pers student och vecka.

Skolans Dag 9 september

Lärarnas Riksförbund i Umeå firar Skolans Dag 2014 genom att bjuda in lokala skolpolitiker, medlemmar, media och andra intresserade till en debatt/diskussion kring aktuella skolfrågor. Med tanke på det påföljande riksdagsvalet hoppas vi på ett stort intresse. Tid och plats meddelas senare.


Inga uppsägningar

​Trots en del bristande tjänsteunderlag inom både grundskolan och gymnasiet är inga uppsägningar aktuella för våra medlemmar inför kommande läsår. Däremot kommer en del omplaceringar att ske.


Rapportera fel på sidan


Bild med säkerhetsfråga

Tipsa en vän om artikeln


Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Heléne Ericsson

Sidan senast uppdaterad: 2014-06-10 10.01