Sök Sök
Meny Meny
Logga in på LR.se

Logga in

Bo jansson

Sanningar om skolan

Bo Jansson, förbundsordförande

Ö-FÖRST

LR Stud - Studerandebloggen

Ylva Pettersson

Gymnasielärare

  • fler artiklar av Ylva Pettersson
  • 2015-04-18 20.06
Zoran Alagic - tankar om skolan i media

Tankar om skolan i media

Zoran Alagic, press

  • fler tankar om skolan i media
  • 2015-04-17 14.34
Play

Extrema åsikter i skolan och media

Lärarnas Riksförbunds seminarium på mediadagarna mars 2015. Deltagare Christer Mattsson, grundare av Toleransprojektet, Peter Sundin, avhoppad nazist, samt Sofia Dahlström, nyhetschef på Göteborgs-Posten samt moderator Anna-Lena Hernvall, chefredaktör på Skolvärlden.

Röster från LR Stud höstkonferens 2014

Intresset var enormt inför LR Studs höstkonferens "En skola fri från rasism". På frågan om det här temat bör återkomma var det vanligaste svaret "Absolut!" i utvärderingarna från deltagarna.

En skola fri från rasism

Lotta Björkman visar på behovet av normkritik i skolan och ger handfasta tips på hur vi som blivande eller redan verksamma lärare kan arbeta för en mer öppen och inkluderande skola för alla. Lotta Björkman är utbildare inom normkritisk pedagogik. Hon har arbetat som dramapedagog och gymnasielärare i teater och samhällskunskap i 13 år och blandar egna erfarenheter och pedagogiska filmklipp med teori i denna workshop. (LR Studs Höstkonferens, november 2014)

Läs för tusan, läs!

En ljudupptagning från ett seminarium på Bokmässan 2014. Barns och ungas läsförståelse sjunker i Sverige. Hur kan vi tillsammans vända den nedåtgående trenden?
Se fler videoreportage på LRplay.se ›