Sök Sök
Meny Meny
Logga in på LR.se

Logga in

Play

Höstlovet bli ett läslov

Elisabet Reslegård berättar om språkets betydelse och om hur man vill förvandla höstlovet till ett läslov. Elisabeth är ordförande för Läsrörelsen och för nätverket Läslov

Christer Mattsson om intoleransarbete i skolan

Läraren Christer Mattsson är tillförordnad chef för det nya Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet. I 20 år har han arbetat med att hindra högstadieelever att glida in i kretsar där man använder våld. Arbetet kom att kallas Toleransprojektet. Fokus låg från början på vit makt-miljön. Mats Ögren Wanger ställer frågorna.

Så motverkar vi intolerans

Hur kan vi tillsammans arbeta mot rasism och intolerans i och utanför skolans värld? De medverkande delar med sig av sina erfarenheter och berättar om väl beprövade modeller. Medvarkar gör Christer Mattsson, författare och föreläsare, Helen Huledal, skolansvarig, FN-förbundet, Mathias Demetriades, lärarutbildare, Den Globala Skolan, Lina Axelsson Kihlblom, grundskolechef, Haninge, och Birgitta Hägg, verksamhetschef, New Connexion. Samtalet leds av Sharon Jåma, journalist.

Mona Sahlin om yttrandefriheten i skolan

En pratstund med Mona Sahlin, Nationell samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism. Har som huvuduppdrag att stärka och stödja lokal samverkan i syfte att förebygga våldsbejakande extremism. Mats Ögren Wanger ställer frågorna.
Se fler videoreportage på LRplay.se ›