Sök Sök
Meny Meny

Logga in

Vänster

Nyheter

Höger
Bo jansson, ordförande Lärarnas Riksförbund

Sanningar om skolan

Bo Jansson, förbundsordförande

Ö-FÖRST

Fredrik Andersson, Lund

Lund

Fredrik Andersson, lärare och ombud

  • 2016-02-08 19.26
Mia Kempe, ämnesspanare för Lärarnas Riksförbund

Ämnesspanare

Mia Kempe

  • 2016-02-08 17.44
Play

Vilken roll spelar skolan för samhällets hantering av flyktingkrisen?

Vilka är utmaningarna för skolor som tar emot nyanlända elever? Vad behövs för att stärka skolornas förutsättningar att ta emot nyanlända på ett bra sätt? Detta är några av de frågor som tas upp på det andra i en serie seminarier som LO, Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet står bakom genom projektet Ge alla elever samma chans. (1tim27min 26/11-2015)

Därför förlänger vi det kommunala avtalet

"Vi tror att detta är det bästa för medlemmarna just nu och vi har förlängt det här avtalet med en rad inskärpningar", säger Bo Jansson, ordförande Lärarnas Riksförbund

Rasist blev jag hemma, nazist blev jag i skolan

Den intolerante gör inte sig själv, den intolerante görs också av den tolerante. En stark berättelse av Christer Mattsson som väcker viktiga tankar och funderingar kring sociala identiteter och skolans, familjens och kompisarnas roll i en människas val av åsikter. - Vår största utmaning idag är inte intoleransen i sig, utan polariseringen mellan de intoleranta och de toleranta.Toleransen har ökat, men också mobiliseringen bland de intoleranta. - Jag är ibland rädd för att den pedagogik som förs av oss i skolan snarare främjar eskaleringen än den bidrar till att minska spänningarna i polariseringen, menar Christer Mattsson Christer Mattsson, tf föreståndare för Segerstedtinstitutet och grundare av Toleransprojektet, har i hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med ungdomar som befinner sig i nazistiska sub-kulturer eller motsvarande vit makt-grupperingar.

Lilian Thuram intervju

Lilian Thuram är fortbollsspelaren som vunnit VM, EM, UEFA samt italienska och franska mästerskapen. I sin bok "mina svarta stjärnor" lyfter Thuram fram de glömda svarta hjältarna i historien, och han pratar om hur beskrivningar av "svart" och "vitt" formar oss människor.
Se fler videoreportage på LRplay.se ›