Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Därför ska du vara med i Lärarnas Riksförbund

Att vara medlem i Lärarnas Riksförbund innebär många fördelar. Här kan du läsa hur du har nytta av att vara medlem hos oss.

Råd inför anställning

Lön, befattning och arbetsuppgifter — det är många frågor som måste klargöras innan du börjar en anställning.  Regler och rättigheter är olika beroende på vilken anställningsform du har. Vi hjälper dig reda ut begreppen.

Trygghet i anställningen

Diskriminering, omplacering, avstängning, varning, uppsägning eller avsked – du kan hamna i situationer i arbetslivet när du behöver experthjälp till exempel förhandlingsstöd och juridisk rådgivning. Att ordna det på egen hand kan bli kostsamt.

Stöd och råd vid löneförhandling

Du måste vara förberedd och påläst, både vad gäller lönestatistik och argument om du ska lyckas i din löneförhandling. Vi hjälper dig med den informationen. På egen hand finns risken att du blir utlämnad åt arbetsgivarens godtycke. Lärarnas Riksförbund är en garant för att det inte blir snedsitsar eller diskriminering av någon anställd. 

Möjlighet att påverka dina arbetsvillkor

Som medlem i hos oss har du möjlighet att påverka utformandet av kollektivavtalet. Frågorna om arbetstid och lön har förts ned till lokal nivå och du har möjlighet att påverka - du får inflytande över din arbetssituation. 

Svar på dina frågor

Vi har välutbildade och kunniga ombud. Förutom lokalombudet på din skola och kommunombudet i din kommun finns det ett 30-tal heltidsanställda regionala ombudsmän som kan svara på dina frågor och bistå vid tvister. Det är bara som medlem i Lärarnas Riksförbund som du får tillgång till denna kunskap och service. 

Inkomstförsäkring — ett komplement till a-kassan

Inkomstförsäkringen är en förmån som ingår i ditt medlemskap om du tillhör en a-kassa. Inkomstförsäkringen garanterar 80 procent av din lön upp till 60 000 kronor i 200 dagar om du skulle bli arbetslös och uppfyller a-kassans krav. Det ska jämföras med de maximalt 80 procent av 25 025 kronor som a-kassan betalar ut.
 
Välkommen till oss!

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Annette Wärme

Sidan senast uppdaterad: 2018-05-22 16.20

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll

– Det står tydligt på Skolverkets hemsida att man inte får använda pengarna för att finansiera insatser som man redan genomför – ändå går hela två miljoner till att finansiera rektorstjänster som reda...