Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Fördelar med medlemskap för vägledare

Lärarnas Riksförbund organiserar cirka 2 000 yrkesverksamma studie- och yrkesvägledare. Lärarnas Riksförbund arbetar aktivt för att tillvarata yrkesgruppens intressen.
Omslag till broschyren Lärarnas Riksförbund för dig som är studie- och yrkesvägledare

Lärarnas Riksförbund bevakar studie- och yrkesvägledarnas fackliga frågor såsom arbetsvillkor, löner och status. Förbundet bevakar också studie- och yrkesvägledningens utveckling i samhället och utövar lobbyverksamhet för medlemmarnas intressen.

Nyhetsbrev

Som studie- och yrkesvägledare och medlem i Lärarnas Riksförbund får du nyhetsbrevet VägledarNytt var tredje onsdag i varje månad, med undantag för helgdagar.

Om du inte får detta nyhetsbrev, se till att din e-postadress finns med i medlemsregistret, antingen via Min Sida eller genom att kontakta medlem@lr.se.

Forum för studie- och yrkesvägledning

Lärarnas Riksförbunds forum för studie- och yrkesvägledning har en egen webbplats med information för dig som studie- och yrkesvägledare. Där finner man inte bara stadgar och kontaktinformation för styrelsen, utan också ett diskussionsforum och nyheter. Här kan du också läsa gamla nummer av VägledarNytt.

Lokalföreningar

Studie- och yrkesvägledare är medlemmar i Lärarnas Riksförbunds kommunföreningar och lokalavdelningar. Dessutom kan vägledarna ha en ”egen” lokalförening i sin hemkommun. Det ger vägledare i Lärarnas Riksförbund ett extra forum där speciella intressefrågor är centrala. Det är inte svårt att bilda en lokalförening.

Kontakta styrelsen för forumet för studie- och yrkesvägledarnas för närmare instruktioner. Information och normalstadgar för lokalföreningar finns på forumets webbplats.

Självklart har du som studie- och yrkesvägledare även tillgång till rådgivning, stöd i fackliga frågor och medlemsrabatter.
Se fler anledningar till medlemskap.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Annette Wärme

Sidan senast uppdaterad: 2018-05-22 16.13

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll