Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Fördelar med medlemskap för vägledare

Lärarnas Riksförbund organiserar cirka 2 000 yrkesverksamma studie- och yrkesvägledare. Lärarnas Riksförbund arbetar aktivt för att tillvarata yrkesgruppens intressen.

Lärarnas Riksförbund bevakar studie- och yrkesvägledarnas fackliga frågor såsom arbetsvillkor, löner och status. Förbundet bevakar också studie- och yrkesvägledningens utveckling i samhället och utövar lobbyverksamhet för medlemmarnas intressen.

Nyhetsbrev

Som studie- och yrkesvägledare och medlem i Lärarnas Riksförbund får du nyhetsbrevet VägledarNytt var tredje onsdag i varje månad, med undantag för helgdagar.

Om du inte får detta nyhetsbrev, se till att din e-postadress finns med i medlemsregistret, antingen via Min Sida eller genom att kontakta medlem@lr.se.

Forum för studie- och yrkesvägledning

Lärarnas Riksförbunds forum för studie- och yrkesvägledning har en egen webbplats med information för dig som studie- och yrkesvägledare. Där finner man inte bara stadgar och kontaktinformation för styrelsen, utan också ett diskussionsforum och nyheter. Här kan du också läsa gamla nummer av VägledarNytt.

Lokalföreningar

Studie- och yrkesvägledare är medlemmar i Lärarnas Riksförbunds kommunföreningar och lokalavdelningar. Dessutom kan vägledarna ha en "egen" lokalförening i sin hemkommun. Det ger vägledare i Lärarnas Riksförbund ett extra forum där speciella intressefrågor är centrala. Det är inte svårt att bilda en lokalförening.

Kontakta styrelsen för forumet för studie- och yrkesvägledarnas för närmare instruktioner. Information och normalstadgar för lokalföreningar finns på forumets webbplats.

Självklart har du som studie- och yrkesvägledare även tillgång till rådgivning, stöd i fackliga frågor och medlemsrabatter.
Se fler anledningar till medlemskap.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Annette Wärme

Sidan senast uppdaterad: 2017-04-25 10.31

”Vad har jag för mål?” Tanken dök upp under ett av #ämnesspanare Camilla Askebäck Diazs utvecklingssamtal. Efter det skrev hon sin första Bucketlist. Vad står det på din?