Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Medlemsansökan

Det är enkelt att bli medlem i Lärarnas Riksförbund.

Fyll i formuläret nedan så meddelar vi dig när ansökan beviljats.
Du kan också ladda ned en blankett att skriva ut här till höger, eller kontakta medlemsenheten så hjälper de dig att bli medlem, mejla till medlem@lr.se.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Annette Wärme

Sidan senast uppdaterad: 2018-09-27 08.24

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll

Vem kan bli medlem?

Lärarnas Riksförbund är en sammanslutning av lärare som har behörighet för befattning i ungdomsskolan, vuxenutbildning, högskola och universitet samt studie- och yrkesvägledare med för dessa befattningar föreskriven utbildning.

Förbundet ansluter även medlemmar som studerar till lärare eller studie- och yrkesvägledare.


Behandling av personuppgifter

Lärarnas Riksförbund är ansvarig för behandlingen av de uppgifter som du lämnar i medlemsansökan.

Obligatoriska uppgifter

Lärarnas Riksförbund kommer att använda sig av dessa uppgifter för att fullgöra åtagandet att administrera ditt medlemskap och tillvarata dina intressen rörande anställnings- och avlöningsvillkor, arbetsrätten och de övriga skyldigheter som enligt stadgarna åvilar Lärarnas Riksförbund gentemot dig som medlem.

För de angivna ändamålen kan uppgifter även komma att lämnas till annan för be­handling, såsom vid administration av arbetsmarknadsförsäkringar. I de fall laglig skyldighet därtill föreligger, kan uppgifter komma att lämnas till en myndighet.

Övriga uppgifter

Dessa kommer att behandlas av Lärarnas Riksförbund med ända­målet att ge dig bättre service genom personligt anpassade tjänster och erbjudanden. Det är helt frivilligt att lämna uppgifterna, men i den utsträckning så sker, medger du genom att lämna dem att Lärar­nas Riksförbund får använda uppgifterna för dessa ändamål.

Lärarnas Riksförbund är angeläget om att alla personuppgifter som behandlas är riktiga. Oriktiga uppgifter kommer att rättas snarast möjligt.

För att kunna ge dig som medlem bästa möjliga service är det alltid viktigt att du meddelar Lärarnas Riksförbunds medlemsregister eventuella förändringar. Du har vidare rätt att ansöka om att få in­formation om vilka behandlingar som sker med dina personuppgifter.

#Ämnesspanare Mia Smith skriver om förändringarna i kursplanen för moderna språk och presenterar några exempel på hur man kan hantera detta.