Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Lärarförsäkringar

Lärarförsäkringars uppgift är att tillhandahålla produkter och tjänster som ökar medlemmarnas ekonomiska trygghet.

Lärarförsäkringar förhandlar direkt med försäkringsbolagen för att få fram så bra försäkringar som möjligt för dig som medlem och administrerar sedan försäkringarna.

Ingen annan yrkeskår än lärarna har tillgång till ett liknande företag.

Hos Lärarförsäkringar får du hjälp av handläggare som kan din yrkessituation och förstår dina behov. De samverkar med Lärarnas Riksförbund och för att aviseringen av medlemsförsäkringar och andra fackliga avgifter ska gå så smidigt som möjligt aviseras allt vid samma tillfälle. Studerandemedlemmar kan ha försäkringar hos Lärarförsäkringar och de har också speciella försäkringar för medlemmar som fyllt 67 år. Detta innebär att du som medlem kan känna dig trygg hos Lärarförsäkringar - för lång tid framöver.

För att öka din trygghet ansluts du till förmånliga försäkringar när du blir yrkesverksam. Denna anslutning görs utan hälsoprövning vilket innebär att många som inte skulle kunna teckna vissa försäkringar, nu kan göra det. Försäkringarna är vid detta tillfälle gratis i tre månader för att du ska ha tid att se över ditt försäkringsinnehav. I samband med anslutningen får du fyllig information direkt från Lärarförsäkringar. Vill du veta mer redan nu kan du alltid besöka Lärarförsäkringars webbplats.

 

Samtalsstöd för dig som har sjukförsäkring

Lärarförsäkringar lanserade 2013 den kostnadsfria tjänsten Samtalsstöd för de kunder som har en sjukförsäkring. Tjänsten erbjuder professionell hjälp med såväl arbetsrelaterade som privata problem. Det kan gälla allt från stress på arbetsplatsen till relationer och missbruksproblem, där det nya stödnumret ska fungera som en hjälpande hand.

Den som kontaktar Samtalsstödet får vara helt anonym och numret är tillgänglig dygnet runt under hela året. De som svarar är socionomer, psykologer, jurister och ekonomer med särskild kompetens kring vägledning av människor som befinner sig i svåra situationer.

– Det här är en tjänst som jag är väldigt glad att vi nu kan erbjuda våra kunder. De flesta människor går igenom jobbiga saker någon gång i livet, och det känns bra att vi som försäkringsbolag kan finnas där och hjälpa kunden även innan en situation hunnit bli ett större problem, säger Håkan Lind, VD på Lärarförsäkringar.

Satsningen är en del i Lärarförsäkringars arbete för att utveckla kundservicen, och beroende på hur den nya tjänsten tas emot av sjukförsäkringskunderna är tjänsten på sikt även tänkt att erbjudas till resten av kunderna.

 

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Annette Wärme

Sidan senast uppdaterad: 2017-05-24 13.03