Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Bolån med bra ränta och andra rabatter på banktjänster

Du som medlem kan få bolån och andra medlemslån till fördelaktig ränta och andra banktjänster till bra villkor. Lärarnas Riksförbund har samarbeten med Danske Bank, Nordea, SEB och Swedbank. Längst ned bjuder Danske Bank på sju tips för en bättre vardagsekonomi.

Danske Bank: Billigt bolån och vasst helhetspaket

Danske Banks logotyp

Danske Banke erbjuder alla medlemmar i Lärarnas Riksförbund ett av marknadens bästa helhetserbjudanden. Bolån till konkurrenskraftig ränta , bil- och båtlån, bra kostnadsfria vardagstjänster i ett år och egen personlig rådgivare är några exempel från erbjudandet.

Mer om Danske Banks medlemserbjudande

För att kunna ta del av erbjudandet behöver du ditt medlems­nummer. Det hittar du på baksidan av tidningen Skolvärlden eller i nyhetsbrevet Lärarnytt/Vägledarnytt som vi skickar till dig via e-post. Erbjudandet är framtaget i samarbete med Saco.

Nordea: Medlemslån utan säkerhet till låg ränta

Medlem i Lärarnas Riksförbund kan ansöka om Nordea Medlemslån med bra villkor. Du kan, efter kreditprövning, låna valfritt belopp mellan 30 000 och 350 000 kronor i upp till 12 år. Du betalar tillbaka lånet med så kallad rak amortering, vilket innebär ett fast amorteringsbelopp per månad utöver räntan.

Nordea medlemslån har en lägre ränta än andra lån och utan säkerhet, och du behöver inte betala några avgifter. Det enda som krävs är att du har ett Person- eller Sparkonto i Nordea.

SEB: Bolån och medlemslån med bra räntevillkor

Genom Saco kan Lärarnas Riksförbund erbjuda bostadslån och medlemslån med förmånlig ränta hos SEB.

Bolån med förmånlig ränta hos SEB

Du som är medlem i Lärarnas Riksförbund eller annat Saco-förbund kan ansöka om bolån hos SEB till förmånlig ränta. Du får låna högst 85 procent av bostadens marknadsvärde och maximalt 5 gånger hushållets årsbruttoinkomst. Läs mer om erbjudandet och ansök.

Medlemslån (lån utan säkerhet) hos SEB

SEB erbjuder även medlemslån med förmånliga villkor till dig som är medlem i Lärarnas Riksförbund eller annat Saco-förbund. Du kan låna mellan 20 000 och 350 000 kronor till en förmånlig ränta och utan uppläggningsavgift. Läs mer om erbjudandet och ansök.

Frågor? Kontakta SEB:s kundtjänst

SEB har öppet dygnet runt på telefon 0771-365 365. Du får besked direkt. Eller ta kontakt med ditt lokala SEB-kontor och tala med en rådgivare där.

Ta med ett medlemsintyg till banken

Ett medlemsintyg ska tas med till banken för att styrka ditt medlemskap i förbundet. Skriv ut ditt medlemsintyg här eller kontakta medlemsenheten och be dem skicka hem ett medlemsintyg.

Swedbank: Medlemslån utan säkerhet till låg ränta

Som medlem i Lärarnas Riksförbund kan du teckna medlemslån hos Swedbank till förmånliga villkor. Du kan ansöka om lån på mellan 50 000 och 300 000 kr med en förmånlig ränta, betalningsskydd, grupplivförsäkring och inga avgifter.

Ett medlemsintyg ska tas med till banken för att styrka ditt medlemskap i förbundet. Skriv ut ditt medlemsintyg här eller kontakta medlemsenheten och be dem skicka hem ett medlemsintyg.

Sju tips för en bättre ekonomi

När du ser över dina kostnader och din ekonomi så finns många viktiga frågor att ställa sig. Vad skulle hända vid en ränteförändring? Har du någon buffert för oförutsedda händelser som exempelvis en inkomstförändring? Zlatko Savic och Helén Cordeus Biliotti är kontorschefer på Danske Bank och ger här några användbara tips:

Skapa en buffert

Gå igenom dina utgifter i vardagen. En frukostmacka på stående fot eller en dyr latte efter lunchen kan bli stora summor varje månad. Vill du ge sparandet en rivstart? Gå igenom förråd och källare och se vad du kan sälja på andrahandssajter. Den genomsnittlige svensken har oanvända prylar för 23 000 kronor, enligt Blocket.

Se över avtalen

Många månadsbetalningar görs slentrianmässigt. Se över alla dina avtal och abonnemang för tv, bredband, prenumerationer, streamingtjänster, el, hus- och livförsäkring. Här kan du ha pengar att spara.

Se över försäkringarna

Vad skulle hända om en inkomst skulle försvinna eller någon i familjen drabbas av sjukdom? Se över sjukförsäkringar, inkomstförsäkring och bolåneskydd.

Fonderna

De flesta svenskar byter aldrig fonder, men eftersom omvärlden är i ständig förändring kan det vara bra att då och då se över sitt innehav. Bankens privatrådgivare kan ge dig råd.

Aktierna

Börsen påverkas av vad som händer i vår omvärld. Se över dina aktier och balansera risken. Bankens rådgivare hjälper dig gärna.

Tillgångarna

Bolånet är vanligen hushållets största utgiftspost och eventuella ränteförändringar kan ha stor betydelse för privatekonomin. Se över dina boendekostnader och räkna på vad en ränteförändring på en procent skulle betyda i utgifter. Placera mellanskillnaden i ett sparande, eller amortera på lånet.

Räntorna

Enligt SCB:s prognos publicerad i april 2017 bestod knappt 30 procent av bolånestocken av bundna lån, medan drygt 70 procent hade rörlig ränta. Framtida räntehöjningar riskerar alltså att påverka en stor del av hushållen snabbare. Fundera över vad en framtida räntehöjning skulle betyda för just din hushållsekonomi.

Källa: Danske bank

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Ansvarig för sidan: Annette Wärme

Sidan senast uppdaterad: 2018-02-14 10.35

Ansvarig redaktör för sidan: Erik Uppenberg