Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Lärarförsäkringar ger stöd kring sparande och pension

Behöver du svar kring försäkringar, om pension och om pensionssparande? Som lärare eller studie- och yrkesvägledare har du tillgång till ett helt företag som stöd: Lärarförsäkringar.

Vad är ekonomisk trygghet? Bra lön är en del, men det är också mycket viktigt att ha ett så bra försäkringsskydd att du klarar dig ekonomiskt om något händer dig, ditt hem eller din familj.

Därför finns Lärarförsäkringar, som förhandlar fram prisvärda försäkringar och tjänster, och ger dig råd och stöd. Ingen annan yrkeskår har tillgång till ett liknande företag.

Brett utbud av försäkringar

Vilka försäkringar behöver du? Lärarförsäkringar hjälper dig välja och erbjuder bland annat livförsäkring, olycksfallsförsäkring, hemförsäkring, barnförsäkring och djurförsäkring. Det finns särskilda försäkringar för dig som är student eller för dig som hunnit fylla 67 år.

Du betalar dina försäkringar samtidigt som din fackavgift.

Ett paket försäkringar utan hälsoprövning

För att öka din trygghet ansluts du till ett paket med förmånliga försäkringar när du blir yrkesverksam medlem. Försäkringarna är kostnadsfria i tre månader för att du under tiden ska ha tid att se över ditt försäkringsinnehav.

I paketet ingår hemförsäkring, olycksfallsförsäkring och liv­försäk­ring. Är du under 42 år gammal ingår dessutom en sjuk­försäkring. Anslutningen görs utan hälsoprövning, vilket innebär att många som inte skulle kunna teckna vissa försäkringar nu kan göra det.

I samband med anslutningen får du utförlig information direkt från Lärarförsäkringar. Om du inte vill ha hela eller delar av försäkrings­paketet, så hör du av dig till Lärarförsäkringar via mejl eller telefon. Du kan också välja att skjuta upp anslutningen om du vill.

Samtalsstöd för dig som har sjukförsäkring

Du som har sjukförsäkringen kan också få professionell hjälp med både arbetsrelaterade och privata problem. Det kan gälla allt från stress på jobbet till relationer och missbruk. De som svarar på stödnumret är socionomer, psykologer, jurister och ekonomer med särskild kompetens kring vägledning av människor som befinner sig i svåra situationer. Du kan ringa Samtalsstöd dygnet runt. Du är anonym, och tjänsten är kostnadsfri.

Neutral rådgivning om sparande och pension

Som medlem kan du utnyttja Lärarförsäkringars rådgivning kring sparande och pension. Du kan boka rådgivning och får hjälp av handläggare som kan ditt yrke och förstår dina behov. Du får neutral rådgivning utan vinstintresse. Lärarförsäkringars kunniga hand­läggare får ingen provision för att förmedla försäkringar eller tjänster.

Förhandlar fram de bästa villkoren

Lärarförsäkringar grundades 1998 av Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet och ägs till lika delar av de bägge förbunden. Det spelar alltså ingen roll vilket av förbunden du är medlem i.

Lärarförsäkringars uppgift är att förmedla produkter och tjänster som ökar medlemmarnas ekonomiska trygghet, och förhandlar direkt med försäkringsbolagen för att få fram så bra försäkringar som möjligt för dig som medlem. Lärarförsäkringar administrerar sedan försäkringarna.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Per-Olof Sorsell

Sidan senast uppdaterad: 2019-04-11 15.06

Ansvarig redaktör för sidan: Erik Uppenberg