Sök Sök
Meny Meny

Logga in

Om forumet

Forum för kultur och kommunikation hanterar professionsfrågor gällande lärare i bild, dans, drama, hem- och konsumentkunskap media, musik och slöjd.

Forumets uppdrag är bland annat att hävda medlemmarnas professionella syn på den pedagogiska, didaktiska och beteendevetenskapliga utvecklingen inom respektive område, bereda yrkesfrågor inför förbundsstyrelsens behandling och därmed verka rådgivande för förbundsstyrelsen.

Den ickeverbala kommunikationen blir allt viktigare för oss i en värld som krymper. Vi rör oss obehindrat från kontinent till kontinent och möter människor från världens alla hörn. Vikten av att göra sig förstådd och förstå andra människors kulturer och värderingar blir därmed allt större.

Kultur, kommunikation och etisk problematik har blivit allt viktigare och tar allt större utrymme i vårt högteknologiska samhälle. I en värld där våldet finns som maktspråk, har kultur och kommunikation en central roll för demokratins utveckling.

Vi arbetar för att eleverna ska ha kontroll över sitt eget estetiska språk men också besitta en kunskap som gör det möjligt att förstå andra människors kulturer och olika sätt att se på livet.

Vi är kraftfulla som enskilda ämnen, men samtidigt ger våra ämnen kraft, stöd och energi åt andra ämnen i skolan. Våra ämnen är inte bara till för människans yrkesverksamma liv utan fastmer för livet självt – det är en konst att leva!

Från vänster: Lena Landström, Eva Dekany Ström, Lotta Anelid Karlgren, Karin Johansson, Katarina Reineck, Steinunn Sandin

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Lena Landström

Sidan senast uppdaterad: 2018-06-21 09.29

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll