Sök Sök
Meny Meny

Logga in

Föreningsmöte den 1-2 december 2011

Fyra år har gått sedan förra föreningsmötet. En styrelse med övervägande delen nya ledamöter har arbetat för att lyfta studie- och yrkesvägledarnas frågor. Föreningsmötet kommer att hållas i Älvsjö där Saco-mässan kommer att vara. Tanken är att deltagarna på föreningsmötet ska ha en möjlighet att besöka mässan och gå på de seminarier som erbjuds där.
Val av ledamöter till föreningsmötet ska enligt en av styrelsen upprättad valordning göras proportionellt efter antalet medlemmar per valområde den 1 maj det år då ordinarie föreningsmöte ska äga rum. Senast den 15 juni meddelas kontaktpersoner för valområdet det antal ledamöter som tilldelats valområdet.

En officiell kallelse till föreningsmötet kommer att sändas ut till lokalföreningarna med angivande av tid och plats med mera. Valberedningen är extra tacksam för nomineringar till styrelsen innan den 31 augusti 2011.

/Kicki Löhr Johannesson, ordförande Forum för studie- och yrkesvägledning
 

Nominera och motionera inför föreningsmötet 2011


Enligt stadgarna kan föreningsmötet maximalt bestå av 25 ledamöter. Varje lokalförening får ett mandat och de stora föreningarna får två mandat. Se tabell.

Varje lokalförening ska utse ledamot/ledamöter och suppleant/suppleanter till föreningsmötet. Kallelse sänds ut senast fyra veckor före mötet som är planerat till den 1-2 december i samband med Saco-mässan i Stockholm. Antalet lokalföreningar har ökat men vi skulle önska att det blev fler så att demokratin inom föreningen uppfylls, så det är dags att bilda nya lokalföreningar inför föreningsmötet eller få liv i de vilande lokalföreningarna. Då är ni med och väljer styrelseledamöter till vårt forum och kan påverka vem ni vill ska företräda er.

Sista motionsdag


Sista dag att lämna in motioner till föreningsmötet är den 24 augusti. Motioner skickas till kicki.lohr.johannesson@bildning.habo.se

Kontakta valberedningen


Valberedningen tar gärna emot förslag på nya styrelseledamöter och suppleanter. Skicka förslag till mats.olofors@gmail.se

Så här såg mandatfördelningen ut vid föreningsmötet 2007
Styrelsen vet idag inte om alla dessa lokalföreningar är aktiva.

ValområdeMandat
Eskilstuna1
Gotland1
Gävle1
Göteborgs stad2
Jämtland1
Jönköping1
Landskrona/Svalöv/Kävlinge1
Malmö2
Nordvästra Skåne1
Skellefteå1
Stockholm stad2
Sundsvall1
Umeå1
Uppsala1
Varberg1
Västra Östergötland1
Örebro län1
Örnsköldsvik1
Uddevalla1
Summa:22

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Lena Hartvigsson

Sidan senast uppdaterad: 2011-06-07 15.36