Sök Sök
Meny Meny

Logga in

Populär kurs om jobbsök för vägledare

Den 19 januari hölls Stockholms första renodlade "Sök jobb rätt-kurs" enbart för studie- och yrkesvägledare.
I vanliga fall riktar sig dessa kurser till både lärare och studie- och yrkesvägledare. Utvärderingar har dock pekat på ett behov av speciella kurstillfällen riktade enbart mot studie- och yrkesvägledare.

Därför tog Peter Milton, Lärarnas Riksförbund Stockholms rekryteringsombud, samt Kicki Löhr Johannesson, ordförande i forumet för studie- och yrkesvägledning och Marie Andersson, Institutionen för pedagogik och didaktik, Stockholms universitet, initiativ till en riktad kurs till de SYV-studenter i Stockholm, som tar sin examen under 2012.

Totalt kom 20 blivande vägledare till en kväll med många frågor och diskussioner. Kicki Löhr Johannesson delade med sig av sin långa erfarenhet som studie- och yrkesvägledare. Peter Milton gjorde en kort genomgång av vad man bör tänka på vad gäller avtal, arbetstid med mera.

Under kvällen knöts det många kontakter och utvärderingen visade att detta var en uppskattad kurs. Lärarnas Riksförbund Stockholm kommer därför att erbjuda denna kurs även framöver.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Lena Hartvigsson

Sidan senast uppdaterad: 2012-02-15 17.48