Sök Sök
Meny Meny

Logga in

Studentmässor för både elever och vägledare

När Saco Studentmässor gick av stapeln i Stockholm och Malmö i november var Lärarnas Riksförbunds forum för studie- och yrkesvägledare på plats.
— Eftersom det är många studie- och yrkesvägledare som både besöker mässan och arbetar på mässan har vi ett utmärkt tillfälle att träffa våra medlemmar från flera delar av landet, säger Kicki Löhr Johannesson, ordförande för Lärarnas Riksförbunds forum för studie- och yrkesvägledning.

Kicki Löhr Johannesson, Margaretha Byhlin och Catharina Niwhede på Sacomässan.

Saco Studentmässor är Sveriges största yrkes- och utbildningsmässa och vänder sig till gymnasieelever som är i färd att välja utbildning efter gymnasiet, men mässan besöks även av många studie- och yrkesvägledare.

- För oss studie- och yrkesvägledare inom Lärarnas Riksförbund är det viktigt att synas och att styrelsen kan vara tillgänglig för våra medlemmar. Vi får många frågor och funderingar som vi antingen kan besvara direkt eller ta med oss att arbeta vidare med, säger Kicki Löhr Johannesson.

Enligt Kicki Löhr Johannesson är mässan ett bra tillfälle för eleverna att ta reda på vilka alternativ det finns efter gymnasiet och passa på att ställa frågor till de studenter som är på plats och representerar olika högskolor och utbildningar.
 
- Men det finns också en hel del seminarier och matnyttig information för oss studie- och yrkesvägledare att ta till oss, säger Kicki Löhr Johannesson.

Nästa år är Saco Studentmässa i Stockholm den 1-2 december och i Malmö den 23 november.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Lena Hartvigsson

Sidan senast uppdaterad: 2017-05-31 08.13