Sök Sök
Meny Meny

Logga in

Vägledningens dag 2014

Den 8 oktober uppmärksammades Vägledningens dag på flera platser i Sverige. I Malmköping bjöd Lärarnas Riksförbund in till en utbildningsdag för studie- och yrkesvägledare. Viktiga frågor som diskuterades var förutsättningar för ett professionellt arbete och  arbetsmiljöfrågor.

Medverkande var bland annat Pontus Bäckström som är utredare på Lärarnas Riksförbund inledde dagen och Catharina Niwhede, studie-och yrkesvägledare och förbundsstyrelseledamot i Lärarnas Riksförbund.

Stor uppmärksamhet kring yrkesvägledning

I Kronobergs län uppmärksammades studie- och yrkesvägledare på flera platser. I Växjö fick en insändare i Smålandsposten om Vägledningens dag stor uppmärksamhet och spreds i sociala medier.

På flera arbetsplatser anordnade vägledare aktiviteter. På centralhallen stod vägledare och samtalade med intresserade elever. Dessa möten gav en mängd olika uppslag inför yrkesinformationerna till våren.

I Växjö kommun kunde man även få vägledning på Linnéuniversitetet, Katedralskolan och Arbete och välfärd. Där fanns vägledare som gav svar på frågor om framtiden.

I Ljungby kommun bjöd studie- och yrkesvägledare in allmänheten till vägledning. Fokus låg på hur svårt det är för allmänheten att få tillgång till studie- och yrkesvägledning och hur bristen på vägledning gör det svårare för elever och vuxna när de väljer yrke och arbetsplats.


Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Lena Hartvigsson

Sidan senast uppdaterad: 2014-10-15 18.47