Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Arbetsmiljö

Material och information till skyddsombud och andra intresserade.

Arbetsmiljölagen ger skyddsombud rätt till ledighetDokumentfil .pdf för uppdraget med bibehållen lön.

"Att kunna och våga framföra kritik om förhållandena på arbetsplatsen är viktigt av många skäl. Ändå håller en majoritet av de anställda inne med kritik, visar vår pågående studie, skriver P-O Börnfelt och Susanne Fransson, Göteborgs universitet."  Läs debattartikeln.

Ett företag som utförde ombyggnad på arbetsplatsen utan att bjuda in skyddsombudet dömdes till dryga böter av arbetsdomstolen. DomenDokumentfil .pdf är nyttig läsning för alla skyddsombud.

Arbetgivaren har ansvar för de lokaler som anställda arbetar i även om de hyrs in. Se filmskoledomenDokumentfil .pdf.

Vid hög arbetsbelastning skall arbetgivaren göra en prioritering av arbetsuppgifterna. En dom som gäller Vellinge kommunDokumentfil .pdf slår fast detta.

Här finns blankett för nomineringDokumentfil .doc av skyddsombud.

Tillbud är en plötslig händelse som kunde ha lett till en personskada. BlankettenDokumentfil .doc kan fyllas i direkt i datorn.

Vilka försäkringar gäller vid resa i tjänsten? Det gäller att se över sitt skydd i tid. Här är en sammanställningDokumentfil .xls över försäkringar som kan vara aktuella för anställda i Göteborgs kommun. Andra arbetsgivare kan ha andra försäkringar. Hör med din arbetsgivare eller arbetsgivarorganisation.

Hur hanterar man föräldrar som har kritik mot lärare eller annan skolpersonal. Läs vår policy.Dokumentfil .pdf

Våld och hot. Göteborgs utbildningsförvaltning har en handlingsplanDokumentfil .doc och två checklistor för att hantera våld och hotproblem, en för att kartläggaDokumentfil .doc risker och en för uppföljningDokumentfil .doc av våld- och hotsituationer. Götborgs stad har utfärdat rekommendationer kring hantering av inkomstförlust vid hot och våldssituationerDokumentfil .pdf.

Bland andra Göteborgs stad och polisen har tagit fram stödmaterial med riktlinjer för våld och allvarliga händelser i skolanDokumentfil .pdf och rutiner för polisanmälningar och anmälan till socilatjänstenDokumentfil .pdf.


Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Svante Henning

Sidan senast uppdaterad: 2016-11-14 14.11

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll