Sök Sök
Meny Meny

Logga in

Årets skyddsombud 2016

I syfte att uppmärksamma skyddsombudens viktiga arbete i Göteborgs Stad har Sacorådet i Göteborgs Stad, Lärarförbundet och Kommunal utsett två skyddsombud per organisation.          

Priset delades ut av Tord Karlsson, kommunalråd med ansvar för personalfrågor, på Skyddsombudens dag den 26 oktober i rådhuset.

LR gratulerar Marcus Pinzani som fick priset med nedanstående motivering

Marcus Pinzani, LR Karl Johansskolan Majorna-Linné Marcus har visserligen bara varit skyddsombud i knappt två år, men har under denna tid på på ett föredömligt sätt tagit ansvar för uppgiften att värna sina medarbetares arbetsmiljö och arbetssituation. Detta under en turbulent tid med dåliga värden gällande arbetsmiljön i medarbetarenkäten kombinerat med att fler och fler arbetsuppgifter läggs på medarbetarna på skolan. Marcus har i dessa sammanhang rakryggat och med tydlighet fört fram medarbetarnas oro och farhågor kring detta. Marcus har även varit tydlig gentemot Arbetsmiljöverket vid deras inspektion av skolan, och inte varit rädd för att klargöra verkligheten i dessa sammanhang. Ovanstående har Marcus gjort i ett klimat där arbetsgivaren haft svårt att skilja på funktion och person, vilket satt och sätter Marcus i en för honom jobbig situation.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Svante Henning

Sidan senast uppdaterad: 2017-10-24 14.45

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll

Relaterade sidor