Sök Sök
Meny Meny

Logga in

Årets skyddsombud 2017

Årets skyddsombud För andra året delades utmärkelsen ”Årets skyddsombud” ut i Göteborgs Stad. Nytt för i år var att alla fackliga organisationer deltog. Inom Sacofamiljen hade förbunden nominerat kandidater varefter kommunombuden valde, utifrån de kriterier som bestämts, vilka som i år skulle få utmärkelsen.2017 års vinnare, Gunnlaug Cottingham, skyddsombud LR på Polhemsgymnasiet samt Annika Borg, skyddsombud SSR på Social Resursförvaltning.
Priset delades i år ut av Jonas Attenius, kommunalråd.

Motivering för årets val: Gunnlaug har varit skyddsombud länge och har under den här tiden på ett föredömligt sätt tagit ansvar för att värna sina medarbetares arbetsmiljö och arbetssituation. De senaste åren har varit en turbulent tid med dåliga värden i medarbetarenkäten vad gäller stress och upplevd dålig arbetsmiljö mycket beroende på att arbetsbördan ökat med fler och fler arbetsuppgifter. Dessutom finns stora problem med inomhusklimatet som krävt en stor arbetsinsats av Gunnlaug.

Gunnlaug har trots att hon jobbat i motvind stått rakryggad och arbetat seriöst och engagerat. Under den här tiden har Gunnlaug dessutom under en längre period varit ensamt ombud på Polhem. Trots detta har hon på ett tydligt sätt fört fram medarbetarnas oro och synpunkter kring arbetsmiljön.

Gunnlaug och Caroline Löfdahl SACO

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Svante Henning

Sidan senast uppdaterad: 2017-10-31 10.39

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll

Relaterade sidor