Sök Sök
Meny Meny

Logga in

Avtalsinfo med Bo Jansson

Lärarnas Riksförbunds andre vice ordförande, Bosse Jansson, hade efter LR-Stockholms årsmöte en kort redogörelse för de pågående avtalsförhandlingarna med SKL och övriga motparter, sammantaget 11 centrala avtalsförhandlingar. Vi som närvarade fick även chansen att ställa frågor.
Bosse redogjorde för konsekvenserna av Handels avtal. Handels och arbetsgivarsidan har olika uppfattningar huruvida nivån ligger inom det så kallade "märket" på 2,6% som industrisektorn satt som nivå för årets förhandlingar.

Bosse kommenterade också lärarförbundets förhandlingschefs utspel i pressen häromdagen där han öppet gick ut med att SKL måste "hålla tillbaka" andra för att kunna ge lärarna mer. Viktigt att poängtera att LR inte står bakom det uttalandet. Vår strategi är att lärarna måste uppvärderas rejält. Vi utgår inte från att andra grupper i kommunal anställning ska behöva betala detta genom att de ska få under det "märke" som är satt av industrisektorn.

De närvarande på mötet och Bosse samtalade om hur vi ska gå till väga för att uppvärdera lärarnas löner. Förhandlingar pågår och det mesta sker, så här långt, bakom stängda dörrar. Vi kan konstatera att vi är hårt bevakade av andra fackliga organisationer som förhandlar parallellt med oss.

Viktigt att tänka på våra utbildningspolitiska förslag om karriärtjänster för lärare. De kan få betydelse för löneutvecklingen för lärarna. 

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Redaktionen Stockholm stad

Sidan senast uppdaterad: 2012-04-27 15.45

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll