Sök Sök
Meny Meny

Logga in

Blivit uppringd av 010-130 20 90? Det är Lärarförbundet som värvar!

Många LR-medlemmar i Stockholm stad har under de senaste veckorna blivit uppringda från tel 010-130 20 90. Numret tillhör telemarketingföretaget Prospector som är ute och värvar medlemmar på uppdrag av Lärarförbundet. Samtalet inleds med några enkätfrågor med anknytning till lärarjobbet, t.ex. om man har haft tillräckligt med tid för att sätta sig in i de senaste skolreformerna, men övergår sedan till frågor om vilket fackförbund man tillhör och varför. Det hela landar i ett erbjudande om att bli medlem i Lärarförbundet.

Många medlemmar har hört av sig till LR-Stockholm och är upprörda över metoden, att säljaren förespeglar att det handlar om enkätfrågor när samtalet går ut på medlemsvärvning. Lärarnas Riksförbund har självklart inte lämnat ut några medlemsllistor. Troligen är det företaget Prospector eller uppdragsgivaren Lärarförbundet som begärt ut listor över lärare från Stockholms stad, som på något sätt samkörs med Lärarförbundets medlemslistor för att skilja ut vilka som ska ringas upp...

Kostnaderna för telemarketing är mycket höga. Lärarnas Riksförbund använder inte medlemmarnas pengar för telemarketing riktad mot medlemmar i andra förbund. Vi förlitar oss istället på att lärare och studievägledare själva kan avgöra vilket lärarfack som driver de viktiga skolpolitiska frågorna och som företräder medlemmarna på skolan på bästa sätt.

Nämnas bör kanske att Lärarnas Riksförbund har en mycket positiv medlemsutveckling i Stockholm.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Ansvarig för sidan: Redaktionen Stockholm stad

Sidan senast uppdaterad: 2015-09-12 15.03

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll