Sök Sök
Meny Meny

Logga in

Demonstration 29/11 mot förvaltningens lönepolitik

Det är få frågor har gjort så många lärare och föräldrar så upprörda som Utbildningsförvaltningens agerande i samband med 2012 års löneförhandingar. Det har redan skrivits spaltkilometer i pressen om det absurda i arbetsgivarsidans ensidiga fördelning av lönetak till skolorna och såväl kritiken som frågorna växer hela tiden. Eftersom inte cheferna på Utbildningsförvaltningen inser de negativa effekterna av sin lönepolitik måste vi nu sätta ökad press på politikerna.

Det gläder oss stort att kunna meddela LR-Stockholm och Lärarförbundet i Stockholms stad kommer att arrangera en gemensam demonstration på Hantverkargatans norra sida och inne på gården till Serafen/Utbildningsförvaltningen i samband med utbildningsnämndens möte den 29/11. Nämnden sammanträder i Utbildningsförvaltningens byggnad på Hantverkargatan 2 F kl. 16.00, därav vår starttid kl. 15.30. Vi räknar med att demonstrationen kommer att pågå till efter nämndmötets slut och har demonstrationstillstånd till kl. 18. Det går alltså utmärkt att ansluta även om man inte kan komma loss just till kl. 15.30.

I år är lärarna i sju grundskolor drabbade av en kollektiv bestraffning genom sänkt löneutrymme. Utbildningsförvaltningen har tidigare presenterat modeller där fler skolor skulle placeras under avtalets garanterade nivå i kommunen och planeringen har omfattat gymnasierna. Våra krav handlar  även om lönesatsningar på stadens lärare de kommande åren och ett stopp för Utbildningsförvaltningens styrning av rektorerna i lönefrågorna.

Lärarnas Riksförbund i Stockholms stad

Ragnar Sjölander
Ordförande
508 22 302 alt 076-12 42 302

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Redaktionen Stockholm stad

Sidan senast uppdaterad: 2013-01-18 10.16

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll