Sök Sök
Meny Meny

Logga in

Kämpa på, ungdomar!

Min kollega, 51, och jag, 47 på det 48:e, känner inte bara hur flera decennier lyfts från våra axlar där vi står i Hornsgatans avgaser utanför SKL i LR-Stockholms nystartade lönekampanj.
Nej, det känns också som om vi befinner oss, om inte jämsides med Gandhi och Aung San Suu Kyi, så i alla fall på samma barrikader som segrarna i almstriden, Mullvadenockupanterna och andra som i det lilla har kämpat för en rättvisare värld.

Damen som gav oss det uppmuntrande tillropet ovan är långt ensam. Efter en timmes manifestation är vi så uppåt av alla positiva kommentarer att jag börjar tro att det inte är avgas utan lustgas som ligger över stadens mest trafikerade stråk. På cykeln hem kommer jag på mig med att bara le åt cykelbanekaoset vid Slussen och Tegelbacken. Vi har fått ta emot jobberbjudanden och uppraggningsförsök. Vi har sett stressade människor med mungipor runt hakan spricka upp i leenden när de har läst våra västars budskap: "Viktig, Värdefull, Vanvårdad" och "Utbildad, Uppskattad, Underbetald". Vi har varit alltifrån en knapp handfull till runt ett tjugotal lärare från skolor runtom stan och detta är bara början.

Och SKL då? Konstigt nog har det under de här två veckornas lönekampanj blivit allt glesare med folk som kommer ut därifrån mellan klockan fem och sex. Arbetar de inte sina 40 h/v längre? Men jag slår undan den misstrogna tanken, för vem är jag att ha synpunkter på hur de sköter sin arbetstid?

Anna Gräslund

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Redaktionen Stockholm stad

Sidan senast uppdaterad: 2011-12-21 13.15

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll

Relaterade sidor