Sök Sök
Meny Meny

Logga in

Lärarnas Riksförbund i Stockholm motsätter sig Utbildningsförvaltningens beslut att strunta i den garanterade undervisningstiden när man ändrar timplanen i grundskolan

Från och med läsåret 2013/14 är det beslutat att en ny timplan skall gälla för grundskolorna inom Utbildningsförvaltningen. Den innebär att den garanterade undervisningstiden skall vara lika många timmar på till exempel högstadiet oavsett vilken grundskola eleven går i. Detta vill förvaltningen genomföra i ett steg from höstterminen 2013. Det innebär att alla elever som redan börjat skolan i många ämnen får för lite undervisningstid i förhållande till den garanterade undervisningstiden och därmed sämre förutsättningar att nå målen.

LR-Stockholm vill att förvaltningen inför den nya timplanen successivt för de elever som börjar åk1 till hösten och låter de elever som redan börjat skolan fortsätta enligt den nuvarande timplanen.

På utbildningsnämnden sammanträde den 18 april vill Lärarnas Riksförbund i Stockholm se att nämnden går emot förvaltningens förslag om att strunta i den garanterade undervisningstiden och i stället ge förvaltningen i uppdrag att införa den nya timplanen successivt. Som en övergångslösning kan detta göras från årskurs ett, fyra och sju. 

Lärarnas  Riksförbund i Stockholms stad den 16 april 2013 

Ragnar Sjölander
Ordförande
508 22 302, 076-12 42 302

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Ansvarig för sidan: Redaktionen Stockholm stad

Sidan senast uppdaterad: 2014-07-08 11.41

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll