Sök Sök
Meny Meny

Logga in

LR-Stockholm efterlyser: Ett skolborgarråd som tar ansvar när tjänstemännen är ute och cyklar i lönefrågan

Lärarnas Riksförbund i Stockholms stad har under den senaste tiden fått ägna mycket tid och kraft åt att svara på medlemmarnas och mediernas frågor om Utbildningsförvaltningens beslut att lönemässigt straffa lärarna på sju grundskolor. Är en kollektiv bestraffning på det här sättet enligt läraravtalets intentioner? Bidrar lägre löneökningar till förbättrade resultat? Knappast!

På ett möte i Nybohovsskolan den 24/10 undrade grundskoledirektören Håkan Edman ironiskt varför det bara kommit lärare från de skolor som straffas med ett lägre lönepåslag. LR-Stockholm kan bara konstatera att Utbildningsförvaltningens chefer uttrycker en fullständig oförståelse för reaktionerna i stadens lärarkår.

Även om ingen på vår sida podiet blev nöjd med svaren på de frågor som ställdes så kan LR-Stockholm konstatera att Håkan Edman tillsammans med grundskolecheferna Christer Oja och Adelinde Schmidhuber faktiskt vågat sig dit. Hur det är med modet hos ansvarigt borgarråd undrar vi dock fortfarande.Varför hukar skolborgarrådet Lotta Edholm i denna fråga?

LR-Stockholm efterlyser ett ställningstagande från skolborgarrådet. De högsta cheferna inom Utbildningsförvaltningen verkar inte förstå konsekvenserna av att lärarna på de sju skolorna känner sig kollektivt bestraffade på grund av elevernas resultat, och inte heller sprängkraften i lärarlönefrågan. Om inte tjänstemännen inser att de är ute och cyklar måste politikerna ta sitt ansvar och tala om det för dem. Det gick bra när det handlade om smör eller margarin till skollunchen.

Vad i grundskoledirektören Håkan Edmans förslag ligger i takt med alliansens skolpolitik och syn på hur lärares status skall höjas? Vi vill ha svaren av den/de som har det politiska ansvaret!

Lärarnas Riksförbund i Stockholms stad

Ragnar Sjölander
Ordförande
508 22 302 alt 076-12 42 302

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Ansvarig för sidan: Redaktionen Stockholm stad

Sidan senast uppdaterad: 2013-01-03 13.49

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll