Sök Sök
Meny Meny

Logga in

LR Stockholm kräver att Utbildningsförvaltningen drar tillbaka beslutet om lönetak på 3,7 % för sju grundskolor!

LR-Stockholm gick i förra veckan ut med skarp kritik mot Utbildningsförvaltningens beslut att lärarna i sju grundskolor inte ska få löneökningar i nivå med det nya läraravtalets 4,2%. Detta utgör en kollektiv bestraffning av skolorna för att elevernas resultat inte är bra nog i arbetsgivarens ögon. Lärarnas Riksförbunds medlemmar i de sju utpekade skolorna är mycket upprörda över att ha blivit offentligt uthängda. De anser dessutom att det inte finns någon synbar logik i Utbildningsförvaltningens agerande.

Det är djupt oroväckande att Utbildningsförvaltningen inte har presenterat något stöd för hypotesen att en metod med kollektiv lönebestraffning av lärarna förbättrar resultaten för eleverna. Vad får vi istället veta av grundskoledirektören Håkan Edman? Jo, vi kan läsa i DN (19/10) att "det kan uppmuntra och utmana lärarna att göra på ett annat sätt". KAN uppmuntra? Ett ANNAT sätt? Hur? Jämfört med vad? Är det ett experiment vi är utsatta för?

Utbildningsförvaltningens löneexperiment måste dras tillbaka omgående! Vi är mycket oroliga för de förödande konsekvenser, bland annat i form av lärar- och elevflykt från de berörda skolorna, som med största sannolikhet kommer att bli följden.

Lärarnas Riksförbund i Stockholms stad

Ragnar Sjölander
Ordförande
508 22 302 alt 076-12 42 302

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Ansvarig för sidan: Redaktionen Stockholm stad

Sidan senast uppdaterad: 2013-01-04 11.10

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll