Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

Försteläraravtal

Ett avtal har slutits mellan LR och Dorotea kommun gällande villkoren för förstelärare. Avtalet är ettårigt och ska utvärderas våren 2017.

Lärarnas Riksförbund har varit pådrivande för att Dorotea ska inrätta sina första förstelärartjänster. Tidigare år har kommunen visserligen ansökt och blivit beviljad statsbidrag för karriärtjänster, men våren 2016 är det första gången kommunen ens är i närheten av att göra slag i saken och verkligen inrätta förstelärartjänster.

Dorotea kommunförening har förhandlat med kommunen om villkoren för dessa förstelärartjänster och därigenom slutit ett avtal. Avtalet är ettårigt och ska utvärderas innan ett eventuellt nytt avtal kan komma ifråga.

LR:s utgångspunkt är att en karriärtjänst verkligen ska ge möjlighet för skickliga och erfarna lärare att göra karriär, och inte bara vara något sidoprojekt som enbart ger högre lön så länge man är projektbärare. Tråkigt nog delar inte kommunen denna inställning. Förhoppningsvis kommer kommunen till bättre insikt i samband med utvärderingen.

Detaljerna i avtalet kan du läsa om i förhandlingsprotokollet och avtalsbilagan. Båda dokumenten återfinns som pdf-filer i högerspalten.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Ingemar Wincent

Sidan senast uppdaterad: 2016-05-19 17.41

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll