Sök Sök
Meny Meny

Logga in

Medlemsmöte 2016-04-18

Måndagen den 18 april hade kommunföreningen ett välbesökt medlemsmöte. På dagordningen stod bl.a. de nya arbetsmiljöföreskrifterna och det aktuella läget rörande förstelärare i Dorotea.

Bild på människor som sitter i möte

Medlemsmötet inleddes med fika. Efter att hungrande magar tystats gicks så de nya arbetsmiljö­föreskrifterna (AFS 2015:4) igenom. Det följde därefter en diskussion rörande arbetsmiljön på skolan, och på vilket sätt de nya föreskrifterna kan bidra till att få en bättre arbetsmiljö och minskad arbetsbelastning.

Utfallet av årets löneöversyn var nästa punkt på agendan. Det konstaterades att Dorotea lyckats rätt väl även i år. Jämfört med övriga kommunföreningar som i dagsläget är klara med sin löneöversyn, så ligger Dorotea bland den fjärdedel som lyckats bäst.

Under mötet togs även de planerade förstelärartjänsterna upp. Arbetsgivarens förslag presenterades och diskuterades ivrigt bland mötesdeltagarna. Mötet var enigt i att det liggande förslaget till avtal är oacceptabelt och att förändringar måste till i avtalstexten! Förhandlingarna i ärendet kommer naturligtvis att fortsätta - än är sista ordet inte sagt!

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Ingemar Wincent

Sidan senast uppdaterad: 2016-04-19 20.27

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll