Sök Sök
Meny Meny

Logga in

Medlemsmöte 2016-08-31

Ett nytt läsår har startat och LR Dorotea har haft sin första medlemsträff. Nio medlemmar samlades på onsdagskvällen för mat, information och diskussion.

Mötet inleddes med en gemensam måltid. Därefter var det dags för första punkten, nämligen valet av skyddsombud. LR Dorotea har länge stått utan eget skyddsombud, men nu är det slut med det! Kjell-Ivar Karlsson, med mångårig erfarenhet som skyddsombud på skolor i andra kommuner, axlade den mantel som alltför länge varit utan ägare.

Det blev sedan information och diskussion kring lärarlönelyftet. Det konstaterades att arbetsgivaren hållit facken utanför denna fråga och att den obefintliga transparensen i processen bakom fördelningen riskerar att ge upphov till dålig stämning på Strandenskolan. I likhet med andra kommunala huvudmän valde Dorotea dessutom att ge lärarlönelyftet som ettårigt lönetillägg, i stället för en permanent ökning av lönen för de utvalda lärarna i fråga. Detta är naturligtvis stick i stäv med såväl LR:s syn som regeingens intentioner.

En annan stor diskussionspunkt på mötet var arbetstid. Det pratades om vad som görs, och vad som kan göras, för att få till en mera uppstyrd och avtalsenlig hantering av arbetstidsfrågan på skolan. I samband med att innehållet på LR:s lokala webbplats visades upp, så demonstrerades även det verktyg för planering av arbetstiden som är åtkomligt på LR:s webbplats efter inloggning. För den enskilde medlemmen kan det verktyget utgöra ett sätt för att hålla koll på att man inte jobbar för mycket.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Ingemar Wincent

Sidan senast uppdaterad: 2016-09-01 21.12

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll