Sök Sök
Meny Meny

Logga in

- Anpassa textstorlek +

LR-Nytt juni 2015

Nyhetsbrev om vad som händer i kommunföreningen just nu.

Löneöversyn 2015

Vid årets löneöversyn valde man att bla prioritera lärarna, vilket för LR-medlemmarnas del innebar ett utfall på 3,39% i snitt. Detta var den sista översynen i det gällande fyra-åriga avtalet, och kedjat har det gett 16,15% till LR i Umeå, vilket är relativt bra jämfört med resten av riket. Tyvärr har man inte prioriterat SYV-arnas löner. Utfallet för denna grupp i år blev 2,6%.

Lärarlegitimation

Från och med den 1/7 får endast legitimerade lärare sätta betyg och därför har Umeå Kommun beslutat att enbart lärare med legitimation kan ha tillsvidareanställning. Därför sägs nu ett 20-tal lärare upp, varav sex stycken är våra medlemmar. De berörda lärarna kommer att erbjudas tidsbegränsade tjänster.

Personalplanering ht 2015

I nuläget ser det inte ut som att det kommer att bli några uppsägningar på grund av arbetsbrist, men däremot kommer vissa omplaceringar mellan skolorna att ske precis som vanligt. En viss lärarbrist har börjat skönjas i vissa ämnen, vilket bla innebär att det även fortsättningsvis kommer att bli svår att hitta kompetenta vikarier.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Heléne Ericsson

Sidan senast uppdaterad: 2015-06-01 13.25