Logga in

2012 med LR Stud Kristianstad

2012 börjar gå till sitt slut och vi från LR Stud Kristianstads styrelse vill tacka alla lärarstudenter på Högskolan vi träffat under året för ett grymt verksamhetsår och vi hoppas se er, och många fler, under 2013! Så här på slutet av året kan man inte annat än att se tillbacka på allt vi gjort med ett stort leende. Vår fantastiska kassör Jessica Lenart tilldelades guldkortet av studentkåren för sitt stora engagemang i LR Stud och 2012 har varit ett fullspäckat år för oss och vi har haft massa givande verksamhet!

Föreningens kassör Jessica får en grattis kram från studentkårens dåvarande ordförande Ewa Axelsson under prisutdelningen av Guldkortet


För studenterna på Högskolan började vi verksamhetsåret med en biokväll där vi fick träffa flera lärarstudenter intresserade och hade en givande diskussion innan filmen kring introduktionsåret. Vi har dessutom hållit i flera välbesökta föreläsningar. Under ”Känner du dig redo för anställningsintervjun?” i april fick ett gäng studenter som snart skulle ta examen tips kring CV och intervjun, men även nödvändig info kring A-kassa och inkomstgarantin. Något man kommer ha stor nytta av efter examen! I våras höll vi två av våra populära föreläsningar kring Lärarlegitimationen och Introduktionsåret som varit en tradition för vår förening sen 2010.


Föreläsningen

Fullsatt sal under föreläsningen om Lärarlegitimation och Introduktionsperiods föreläsningen i november

Vi hälsade de nya studenterna välkomna både under introduktionsdagen och under inskrivningsdagen. Det är alltid lika trevligt och inspirerande att få möta alla nya lärarstudenter, men även de gamla och det är tryggande att veta att så många lärarstudenter inser vikten av ett fackligt medlemskap! Stort tack till Emelie och Anna som var med och hjälpte till under skolstarten! I november höll vi ännu en av våra Lärarlegitimations och introduktionsårs föreläsningar som besöktes av hela 47 studenter vilket satte nytt rekord i föreningen! Det var väldigt inspirerande att se att så många studenter inser vikten av att vara väl insatt i frågan!


Vi har även drivit ett aktivt påverkansarbete mot kommunen kring Introduktionsåret och under skolans dag i september fick vi dela med oss av våra tankar kring utformningen till presidiet i utbildningsnämnden för kommunen! Vi har haft flera debattartiklar i Kristianstadbladet där vi slagit ett slag för studenters inkludering i socialförsäkringssystemet, för garanterade introduktionsperiodsplatser och vi har gett replik till politiker kring läraryrkets status!


Vi har även jobbat tillsammans med LR Stud Malmö/Lund kring Campus Helsingborg och vi är nu glada att se att där här startat upp en lokalförening i Helsingborg. Vi önskar Amalia och resten av styrelsen stort lycka till i sitt arbete!

Vi vill tacka alla er studenter som deltagit vid våra aktiviteter och vi ser fram emot att se er igen! Vårt årsmöte är planerat till 27/2 2013 och innan årsmötet kommer vi bjuda på fika och svara på frågor kring Lärarnas Riksförbund, kring introduktionsåret, kring fackligt engagemang och mycket mer! Vi hoppas att se många av er där!

Vi vill även rikta ett särskilt tack till Anja och Johan från LR i Kristianstad, tack för alla gånger ni ställt upp och hjälpt till. Ni har varit fantastiska!

Gott nytt år åt er alla! Låt oss nu se till att 2013 blir ännu mer storlaget!

LR Stud Kristianstad

Genom

Amanda, ordförande för föreningen

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2013-01-04 18.35