Logga in

LR Studs medlemmar sa sitt på åsiktstorget

För tredje året i rad anordnade LR Stud Piteå sitt åsiktstorg inför LR Studs konvent i Gävle. För att vara så väl förberedda som möjligt inför konventet så slipades argument och åsikter tillsammans med medlemmarna.
Redan på förmiddagen slogs dörrarna upp till åsiktstorget där alla motioner och propositioner fanns utlagda. I år har dessutom LR Stud Piteå skickat in rekordmånga motioner (7 st) och var nyfikna på vad medlemmarna tycker.
-Detta är ju ett tillfälle för våra medlemmar att aktivt kunna påverka. Vi kan åka till konventet och föra våra medlemmars åsikter, säger ordförande för LR Stud Piteå Anna Renström.

Med lugn musik i bakgrunden, tilltugg och dricka i förgrunden blev så sakteliga LR Stud Piteås åsikter mer klarlagda. Styrelsen fanns på plats hela dagen för att svara på frågor och förklara innebörden i alla förslag. Det roliga med att det har blivit något av en tradition är att medlemmarna känner igen vad ett åsiktstorg är och vill vara med och säga sitt.
När klockan närmade sig eftermiddagsfika byttes lokal och de mer ordnade diskussionerna tog vid. På äkta LR Stud Piteå vis bjöds det på nyponsoppa, smörgåsar och frukt för att hålla humöret och ångan uppe. De följande diskussionerna blev som alltid intensiva.

– Det är så kul att se alla som tänker så att det knakar, hopppar till när de får en idé och hur det bara sprudlar om andra. Tänk vad mycket kloka idéer som kommer upp i de här sammanhangen, påpekar ledamoten Jenny Löfberg.
Det blev med andra ord en dag som gav många nya idéer och infallsvinklar. Nu kan LR Stud Piteå åka på konvent taggad till tänderna. Dit kommer de med en styrka på tre personer; Anna Renström och Mats Englund som delegater och Sahar Gharaee som observatör.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2010-10-08 14.20