Logga in

Upptaktsmiddag LR Stud Piteå

Middagsdags – utfodring av hungriga musik- och danslärarstudenter på Kårhuset.

Onsdagen den 9 september klockan 18 var det dags för LR Stud Piteås traditionsenliga upptaktsmiddag på kårhuset. Över femtiotalet anmälningar hade strömmat in till oss under rekryteringsveckorna.

Under kvällen fick vi spisa såväl information om LR och LR Stud samt givetvis även en god middag. Vi avrundade aftonen med kaffe, kaka och vårt mycket uppskattade medlemslotteri.

Kvällen öppnades av LR Stud Piteås styrelse och LR Studs ordförande Cajsa Johansson som tillsammans bjöd på information kring höstens program i Piteå men även generell information om LR Stud och nationella aktiviteter. Med var även Ingrid Pihl från kommunföreningen i Piteå som efter vår information gav en bild av vad LR kan göra för yrkesverksamma lärare.

Därefter kom middagen som i år tillagats av restaurang Valdino som bestod av kyckling gratinerad med mozzarella, för vegetarianer bjöds det på en variant med sojaprotein, till detta råstekt potatis och morötter samt blåbärschilisås. Givetvis bjöds även en buffé av sallader samt bröd till maten.

Efter genomgångna utvärderingar av kvällen nämnde alla (!) deltagande den superba maten som något mycket positivt under kvällen. Även den goda stämningen var något som de flesta tagit fasta på när de fått tycka till och vi hade det verkligen mysigt, med intressanta och livliga diskussioner vid varje bord och inte sällan hörda skratt.

Glada vinnare! Från vänster Ellen Sterby (tredjepris), Anna Sjölund (andrapris) och Moa Sjölander (förstapris).

Därefter fick kvällens hedersgäst tillika talare Cajsa Johansson ta vid och medan vi drack kaffe berättade hon på ett informativt och lättfattligt sätt kring lärarutbildningsutredningen och dess innebörd.

De frågor som väcktes besvarades givetvis även av henne och många lärarstudenter i Piteå fick den kvällen information i mycket de tidigare inte ägnat en tanke, enligt utvärderingen

Som avslutning på kvällen hade vi arrangerat ett lotteri där första pris var 440 kronor hos köpmannaföreningen i Piteå, andrapriset bestod av ett 16 GB USB-minne och tredjepriset var en kastrull.

Kvällen avrundandes 20.30 då de flesta av middagsgästerna begav sig hemåt, mätta och informerade. Dock hängde vissa kvar och under uppstädningen av lokalen fortsatte snacket kring olika typer av lärarutbildningar och utbildningspolitik. En toppenkväll, helt enkelt!

Vid tangentbordet: Anna Renström  
Bakom kameran: Mats Englund

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2010-09-08 16.47