Logga in

Föredrag om dyslexi

Det blev en riktigt informativ kväll när vi i LR Stud Stockholm bjöd in våra studerandemedlemmar till ett föredrag på ämnet läs- och skrivsvårigheter/dyslexi den 6e december. Fikabordet stod uppdukat och de tända ljusen i rummet skapade en stämningsfull atmosfär när styrelseledamot Freddy Grip hälsade oss välkomna.
Inbjudna föreläsare var Kerstin af Malmborg och Maria Wellros från Dyslexiförbundet FMLS. Inledningsvis gav Kerstin oss matnyttig information om vad dyslexi är, om barns läs- och språkutveckling samt hur man kan arbeta med dyslektiker redan från tidiga åldrar med diverse alternativa verktyg.

Därefter berättade Maria ur ett mer personligt perspektiv om sitt liv som dyslektiker; en berättelse som både fick oss att skratta och lyssna allvarsamt.

Många diskussioner och frågor uppstod, både från åhörare som själva har erfarenhet av dyslexi men även från åhörare där ämnet var nytt och många funderingar fanns; särskilt hur man rent praktiskt kan undervisa elever med läs- och skrivsvårigheter. Det var givande att ta del av något som vi kan omvandla till kunskap i våra kommande yrken; vare sig vi blir idrottslärare eller förskollärare. Detta är något som berör alla som arbetar i skolan.

Vi i LR Stud Stockholm är glada över att kunna erbjuda en sådan här berikande fortbildning till våra medlemmar och hoppas på fler intressanta temakvällar i vår.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2010-12-08 14.11