Logga in

Seminarie om dyslexi

För tredje gången så bjöd LRstud och Lärarnas Riksförbund i torsdags in Dyslexiförbundet FMLS Stockholm för en föreläsning om dyslexi. Deras utsända representanter Kerstin af Malmberg och Mattias Beckius delade under två timmar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.
Dyslexiseminarie
Under torsdagskvällen samlades ett trettiotal nyfikna och kunskaps-törstande verksamma lärare och lärarstudenter i Lärarnas Riksförbunds lokaler på Högbergsgatan 20. Initiativet till den första dyslexiföreläsningen för ett år sedan stod LRstud för då man märkt att lärarstudenter i hög grad saknat denna typ av föreläsning i utbildningen. Eftersom intresset även varit stort hos redan verksamma lärare så bjöds också de in av Lärarnas Riksförbund denna gång.

Kerstin af Malmberg och Mattias Beckius pratade under kvällen om vad dyslexi är för något, hur man kan hjälpa elever med dyslexi och vad den senaste forskningen säger. Åhörarna var både engagerade och nyfikna och kom med frågor som skapade diskussion. Bland annat diskuterades vikten av att elever med dyslexi får möjligheter och hjälp att klara av engelskan i skolan. Andra frågor som kom upp var: Hur tidigt ska man rekommendera en utredning? Och: Är det någonsin för sent?

Under pausen bjöds det på buffé och dryck och Kerstin och Mattias svarade på frågor. Kvällen avrundades med filmtipset En värld av möjligheter som är en varm film om dyslexiundervisningens svårigheter och möjligheter, en film som kan ses både av lärare och av elever.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2011-10-25 11.29