Logga in

Om oss

LR Stud Stockholm är lokalföreningen för dig som studerar till lärare eller studie- och yrkesvägledare i Stockholm. 

Genom LR Stud kan du få fackligt stöd under din utbildning och inför ditt kommande yrke. Vi vet våra rättigheter, vi tar ställning och vi påverkar i skolpolitiska frågor. Men vi behöver alltid bli fler – engagera dig du också!

Utsikten från Stadshuset i Stockholm

Vad gör LR Stud Stockholm?

Lokalt anser vi det vara vår yttersta uppgift att anordna föreläsningar och aktiviteter som knyter samman och kompetensutvecklar blivande lärare och studie- och yrkesvägledare på områden där vi ser att våra utbildningar inte räcker till. Studiedagar och föreläsningar anordnar vi både själva och tillsammans med andra, såsom SACO Studentråd eller Studentkåren.
En viktig uppgift lokalt är att alltid vara synliga och tillgängliga för våra medlemmar och att rekrytera nya studerandemedlemmar.

Centralt medverkar vi varje år vid studerandeföreningen LR Studs konvent. Där beslutas vad LR Stud ska stå och verka för. 

Håll utkik efter nyheter och aktiviteter i kalendern här på sidan!

Varför engagera sig?

Som fackligt aktiv student i LR Stud har du en unik möjlighet att påverka både din utbildning och ditt kommande yrke. Ditt perspektiv som student är oerhört viktigt, både lokalt och centralt, och genom att bidra med detta lär du dig massor samtidigt som du växer som student. Ett fackligt engagemang kompletterar dessutom din utbildning och ger god inblick i både utbildningspolitik och framtida yrkesliv. Inte minst är det en merit att räkna med i din CV.

Rapportera fel på sidan

Tipsa en vän om artikeln

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Du vill spara följande sida som genväg

Ansvarig för sidan: Isak Skogstad

Sidan senast uppdaterad: 2015-11-05 09.39

Ansvarig redaktör för sidan: Peter Käll