Den nya gymnasiereformen

Har varit i Riksdagens och på Utbildningsutskottets öppna utfrågning om den nya gymnasiereformen.

Skolverkets generaldirektör Anna Ekström tyckte att det skulle var mer vägledning på grundskolan som jag minns det.

Just för att det är för många avhopp och avbrott.

Thomas Hagnefur utredare på LO tyckte också att det behövdes behov av förstärkt Syv för att ge ökad kunskap om arbetsmarknaden.

En del av de andra ville återinföra den grundläggande behörigheten för alla program.

Själv gjorde jag reklam för min egen arbetsgivare, Stockholms kommun som skall anställa en Syv- specialist,som skall informera skolledarna i kommunen om de Allmänna råden om studie och yrkesvägledning,ni vet skriften från skolverket .Samt göra Syv-planer i grundskolorna.

Det bra med allmänna råden är att vi ska vägleda, men lärarna kan informera det de kan samt förbereda för praon samt följa upp efteråt.

Samtidigt borde inte en tjänst vara på mindre än 50 procent.Jag vet kolleger som har 40 %+ 20%+20%. Svårt att få grepp om lönen samt en riktig kvinnofälla .

Samt att man jobbar  oftast mer än dessa futtiga procent utan att få betalt,lite kompensationsledigt får man, och ska vara glad över.

Jaja vi har en viktig roll och vet om det. Nu vill tydligen alla utom rektorerna på grundskolorna ha mycket studie och yrkesvägledning. Det är nog så att de vill lägga pengar på matematikstöd och andra pedagogiska satsningar, de ser inte det positiva i om en elev de har på skolan väljer rätt eller fel på gymnasiet ,därför bör det nationellt sättas en kvot för antal elever per syvare tycker jag.