Digital - analog lärarkalender del 3

Nu har jag nog tänkt klart och är redo för läsårsstart!

Testar semi-nytt. Jag gör fortfarande min egen, personliga bild som tabell, men använder Onenote att "klottra" i för att kunna titta från olika devices.

Publicerad Av

Ok! Nu har jag testat lite mer och går igenom hur du gör för att använda mina mallar i OneNote för att skapa din egen lärarkalender. Kika först igenom ”Digital – analog lärarkalender del 2" Länk till annan webbplats. för att se hur jag tänkt.

Jag har nu skapat en veckomall, en för varje månad och en för läsåret. Skapat en ny onenote med samma strukturtänk, ett avsnitt med läsårmallen, ett avsnitt för varje månad och inom varje månad skapades sidorna ”månad” och till en början endast v.33. I vecka 33 la jag in veckomallen genom att infoga bild. Sen högerklickar jag på den veckan och får alternativet ”kopiera” och sen dubbelklickar jag under sidan och trycker på ”klistra in”, jag gör så under varje månad upprepande, beroende på hur många veckor det är i varje månad. Därefter går jag tillbaka till varje vecka och döper om sidan till rätt veckonummer.

bild

Kopiera

bild

Klistra in

Eftersom jag nu ska använda denna Onenote på min iPad för att kunna skriva på den, så öppnar jag iPaden och klickar på bilden och ”lägger som bakgrundsbild”

bild

Läsårsvy

bild

Månadsvy

bild

Veckovy

Här är en länk  Länk till annan webbplats.så du kan ladda ner mina bilder för att använda till din egna lärarkalender. (Det finns också i tabellform om man vill få datumfärdiga månads-, läsårstabeller att kopiera)

//Camilla, hoppas att de kommer till användning.Camilla Askebäck Diaz

Lärare i Matematik och NO för årskurs 7-9 samt förstelärare i digitala verktyg. Tidigare ämnesspanare.

Mejla