EU Code week

5 - 20 Oktober. Behöver du inspiration på vad du ska göra?

EU Code week är ett initiativ, som leds av volontärer, för att få fler skolungdomar i Europa att få testa programmering. De strävar efter att främja datalogiskt tänkande, väcka idéer till liv med kod och föra samman människor så de tillsammans kan utforska och lära sig mer om vår digitala värld.

I år är jag utvald som EU Code Week Leader, vilket innebär att jag hjälper till att sprida detta projekt i Sverige. Det jag har gjort i år (förutom att blogga om det) är att jag höll i en inspirationsföreläsning och bjöd in hela rektorsområdet att lyssna. Sen hjälper de kollegor på egna skolan att komma igång under denna vecka för att testa något under dessa veckor, vissa vet själva vad de tänker göra medan andra behöver något konkret att göra.

ECW

Jag har också sett till att delta i "Code Week 4 all challenge", vilket innebär att man kopplar ihop olika programmeringsevent med en kod för att peppa igång fler att delta. Det innebär att när du anmäler dig till EU Code Week Länk till annan webbplats., så skriver du inte kod så är vi sammankopplade.

Min kod: cw19-qlT92 om du vill joina mig =) I vilket fall så tycker jag att vi ska sätta Sverige på kartan! Vi har ju dessutom detta inskrivet i vår läroplan, så varför inte visa det för resten av Europa??

Tänk på att alla projekt räknas som event, allt från en timme till ett helt veckoprojekt, allt från analog programmering till textbaserad programmering. In och anmäl nu på https://codeweek.eu/ Länk till annan webbplats.

Här är min länksamling Länk till annan webbplats. för att komma igång:

Padlet

Klicka på bilden för att komma till länken!

//Camilla, tagga gärna med #EUcodeweek19 i sociala medier


Camilla Askebäck Diaz

Lärare i Matematik och NO för årskurs 7-9 samt förstelärare i digitala verktyg. Tidigare ämnesspanare.

Mejla