Mathigon

Hemsida med olika aktiviteter och kurser

Mathigon är en mattesida som jag följt under året, den fylls på mer och mer med spännande material, in och kika!

På hemsidan www.mathigon.org Länk till annan webbplats. finns det fullt av olika aktiviteter och kurser!

Klicka på bilden för att komma till en presentationsfilm:

mathigon

Kurserna är självstuderande med olika avsnitt, hemsidan fylls på med fler och fler moment hela tiden. En spännande kurs som jag tänker göra med mina nior nu under avslutningsveckan är att undersöka Pascals triangel Länk till annan webbplats.

mathigon

Det finns en hel drös med olika aktiviteter att använda som små moment i undervisningen, t ex;

Det finns lite olika spel, t ex Factris Länk till annan webbplats., ett Tetris-liknande spel, det går ut på att se hur olika tal kan faktoriseras, t ex 20 kan vara 5x4, 10x2 eller 20x1, beroende på hur man vill använda talet.

Det finns en whiteboard " polypad Länk till annan webbplats." med olika småfunktioner; gradskiva, bråktavla, polygoner, tangram, pentominos, algebrabrickor etc

mathigon

De har också en sida med olika matteproblem, t ex så har de en adventskalender just nu på Instagram Länk till annan webbplats. (Följ sidan oavsett =)) och på hemsidan.

mathigon

Denna hemsida finns även delvis som app Länk till annan webbplats.! (Ska testa polypaden med min iPad som whiteboard har jag tänkt) Och eftersom den är gratis tänker jag att eleverna ska ha denna app på sina iPads också.

//Camilla, gillar att hålla span på sidor som utvecklas i rätt riktning.