Digital kompetens & guldäpplet!

Ett samtal på scen från bokmässan 2019

"På Bokmässan samtalade årets Guldäpplepristagare, Napat Khiyapat, Camilla Askebäck Diaz och Johan Sköld kring frågorna Vad är digital kompetens? och Vilken utveckling i skolan kräver det? Med i samtalet var också Robert Fahlgren, Lärarförbundet och Ragnar Sjölander, Lärarnas Riksförbund, båda medlemmar i Guldäpplets jury, samtalsledare var Jenny Edvardsson."

I höstas var jag en av pristagarna av Guldäpplet, Länk till annan webbplats. och det var en stor ära att få ta emot detta pris. Guldäpplet delas ut årligen till en eller flera lärare som har förnyat lärandet med stöd av IT i den egna undervisningen och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält.

Ett tips till alla är att årets nomineringsprocess börjar den 17 februari och visst har du en kollega som förtjänar att lyftas fram lite extra? Börja fila på en text och nominera här när det är dags; https://www2.diu.se/guldapple/nominera/ Länk till annan webbplats.

Priset delades ut på bokmässan och jag deltog på olika sätt under de dagar jag var där, ett av samtalen skedde under ett seminarium som spelades in:

Jag fick även spela in en film om mig själv:

Juryns motivering till priset:

”Hennes arbete genomsyras av strävan att utveckla elevernas lärande med stöd av digitaliseringens alla möjligheter. Med en elevaktiv och formativ undervisning inkluderar hon alla elever och allas röst hörs. Hon driver utvecklingen framåt med IKT i såväl planering, genomförande som utvärdering av undervisningen.

Hon medverkar i många sammanhang och är en förebild och inspiratör, inte bara på den egna skolan utan över hela landet.”

Juryn DIU

//Camilla, önskar att jag hunnit med mer på mässan, så många intressanta föreläsningar!


Camilla Askebäck Diaz

Lärare i Matematik och NO för årskurs 7-9 samt förstelärare i digitala verktyg. Tidigare ämnesspanare.

Mejla