Kahoot & Utbudet.se

Slippa göra egna Kahoots vid temadagar?

Kahoot är ett roligt verktyg att stämma av kunskaper med i klassrummet!

Det finns många Kahoots att välja mellan på deras hemsida; www.kahoot.com och ibland kan det vara svårt att hitta färdiga Quiz med bra kvalité.

kahoot

Det finns en hemsida som heter Utbudet.se Länk till annan webbplats. Deras hemsida bygger på material som (saxat från deras egna hemsida):

"På utbudet.se kan du som arbetar inom skolvärlden helt gratis beställa företags, organisationers och myndigheters informationsmaterial. Vi har samlat allt detta på en och samma plats, och du beställer materialet helt kostnadsfritt och betalar heller ingen frakt. Vårt utbud är varierat - här hittar du inspirerande filmer, spännande spel, intressanta magasin, aktuella faktaark, böcker, foldrar med mera. Du har även möjlighet att ladda ned kompletterande digitala material såsom filmer, rapporter, lärarhandledningar och lektioner." "Mycket av materialet är anpassat för skolungdom, och kan med fördel användas i undervisningen – som fördjupning, bredvidläsning, diskussionsunderlag, som jämförelsematerial eller som en språngbräda in i ett nytt ämne." Läs gärna mer på deras hemsida.

Och nu till poängen med inlägget:

På deras hemsida finns det länk Länk till annan webbplats. till en hel del bra Kahoots, som passar bra under temaarbeten kring t ex Prao, rymden, barnkonventionen, allemansrätt, historiska kvinnor, källkritik, rättigheter, ANT, Sex och samlevnad och Nobel.

kahoot

//Camilla, skönt att slippa uppfinna hjulet!


Camilla Askebäck Diaz

Lärare i Matematik och NO för årskurs 7-9 samt förstelärare i digitala verktyg. Tidigare ämnesspanare.

Mejla