Guldäpplets forskningsdialog 2020

"Att hålla samman klassen" (samt en nyhet från classroomscreen)

Camilla Askebäck Diaz är lärare på Södermalmsskolan i Stockholm och Guldäpplepristagare 2019. Åke Grönlund är professor Örebro universitet och medlem i Guldäpplets jury.

Camilla Askebäck Diaz och Åke Grönlund i ett samtal med utgångspunkt i hur Camilla konkret jobbar för att skapa en tydlig struktur så att eleverna vet vad de ska göra oavsett om de är hemma eller på plats i skolan.

Eftersom många konferenser har blivit inställda eller förflyttande i framtiden så blev även Guldäpplets forskningsdialog i en annan form än tänkt. Alla onsdagarnas innehåll finner du här Länk till annan webbplats.. I onsdags så var det min tur att samtala tillsammans med professorn Åke Grönlund, här är inspelningen från den kvällen:

Och här är min presentation från kvällen: (kommer snart)

En nyhet som jag nämner i klippet är att i Classroomscreen.com Länk till annan webbplats. är att man nu kan ha sin webbkamera som bakgrund, så om man delar sin skärm i början av ett teammöte kan man lägga strukturen i classroomscreen och prata live genom bakgrundsbilden (en liten "appsmash")

test

Skärmbild från classroomscreen

 

//Camilla, tipsar om att kika mer på classroomscreen för ännu fler nyheter!