Presentationer i klassrummet

Brukar du förbereda material som du visar i någon form av presentation och vill variera dig?

Variation är alltid trevligt att göra, vare sig det är att använda olika presentationsverktyg eller att använda olika mallar inom samma presentationsverktyg.

Det finns många olika presentationsverktyg att använda sig av, jag kommer att lista några exempel, du kanske hittar en ny favorit?

Prezi Länk till annan webbplats. är den kända bergochdalbane-presentationen men som nu landat i rätt spår! I början så användes snurrar och att hoppa runt i presentationen rätt friskt, men nu när vi vant oss och hittat formen för att använda verktyget är det väldigt trevligt format eftersom det nu finns många olika mallar att använda. Det går snabbt att komma igång och fördelen är att du lätta kan få en överblick över hela din presentation eftersom den består av en oändlig yta, du kan importera dina powerpoints, så du behöver inte skapa allt nytt medan du börjar testa dig fram om verktyget är nytt. Fördelen är också att det är online, vilket i sin tur innebär att du kan logga in på vilken dator som helst för att presentera.

Bild på prezi

Emaze Länk till annan webbplats. är ett annat verktyg för att presentera online, inte lika snurrigt som Prezi, men gör att presentationen blir mer animerad vilket gör att det blir mer levande att titta på. Många mallar att välja mellan, men vill man komma undan gratis kan man endast skapa 5 st..

bild på emaze

Sen har vi de mer klassiska presentationsverktygen; Keynote, Powerpoint och Google Presentation. Här kan det vara kul att variera den mall man använder och förutom de mallar man kan använda från respektive sida kan man också ladda ner massor av fina mallar från denna sida: slidesgo.com  Länk till annan webbplats.

(Tack Peter Andersson från mitt utvidgade lärarkollegium på Facebook för tipset!)

bild på slidesgo

Här finns det mallar att ladda ner till Powerpoint och till Google Presentation, och som de flesta Keynote-användare vet går det att välja att öppna en Powerpoint-presentation i Keynote, så indirekt blir det mallar till Keynote också. =)

Vill man tillföra små element, i speciell stil och färgskala kan man också lägga till element från stories.freepik.com Länk till annan webbplats., här kan man mixtra med små element på många olika sätt för att skapa delar till en presentation. Testa!

freepik

//Camilla, ska nu leka vidare med min presentation om escape room


Camilla Askebäck Diaz

Lärare i Matematik och NO för årskurs 7-9 samt förstelärare i digitala verktyg. Tidigare ämnesspanare.

Mejla