SO-didaktik – äntligen en tidskrift där lärare och forskare möts

SO-didaktik heter en ny svensk nätbaserad tidskrift som behandlar de samhällsorienterande ämnena både på grundskolan och gymnasiet

Publicerad Av

Det ska verkligen bli roligt att följa och läsa den nya tidskriften SO-didaktik Länk till annan webbplats. framöver. Redaktörerna är inspirerade av tidskrifter som Teaching History  Länk till annan webbplats.och Teaching Geografy (Red: Länkens målsida finns inte kvar), där forskare och lärare möts och skriver artiklar om undervisning och ämnesdidaktik. En sådan plattform har saknats i Sverige så detta är ett oerhört välkommet initiativ.

Redaktionen består av Maria Johansson och Patrik Johansson, båda lärare på Globala gymnasiet och Kenneth Nordgren, universitetslektor vid institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik vid Stockholms universitet.

De två första numren kommer att handla om interkulturell historiedidaktik, men sedan hoppas redaktionen på tematiska nummer som också är inriktade mot geografi, religion och samhällskunskap.

En ideell förening har startats för att ge ut tidningen och det går fint att bli medlem och engagera sig på olika vis. Kontakta bara någon av redaktörerna ovan. Redaktionen erbjuder också hjälp och stöd till dig som vill skriva en artikel. Men börja med att läsa.

Här hittar du tidskriften som pdf (Red: Länkens målsida finns inte kvar).

Kolla även in föreningen SO-didaktik på deras Facebook-sida Länk till annan webbplats.


Cecilia Johansson

Forskare och lärare i svenska, historia och geografi på högstadiet

Mejla