SO-didaktik – äntligen en tidskrift där lärare och forskare möts

SO-didaktik heter en ny svensk nätbaserad tidskrift som behandlar de samhällsorienterande ämnena både på grundskolan och gymnasiet

Publicerad Av

Det ska verkligen bli roligt att följa och läsa den nya tidskriften SO-didaktiklänk till annan webbplats framöver. Redaktörerna är inspirerade av tidskrifter som Teaching Historylänk till annan webbplatsoch Teaching Geografy,länk till annan webbplatsdär forskare och lärare möts och skriver artiklar om undervisning och ämnesdidaktik. En sådan plattform har saknats i Sverige så detta är ett oerhört välkommet initiativ.

Redaktionen består av Maria Johanssonlänk till annan webbplats och Patrik Johansson, länk till annan webbplatsbåda lärare på Globala gymnasiet och Kenneth Nordgren, universitetslektor vid institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik vid Stockholms universitet. länk till annan webbplats

De två första numren kommer att handla om interkulturell historiedidaktik, men sedan hoppas redaktionen på tematiska nummer som också är inriktade mot geografi, religion och samhällskunskap.

En ideell förening har startats för att ge ut tidningen och det går fint att bli medlem och engagera sig på olika vis. Kontakta bara någon av redaktörerna ovan. Redaktionen erbjuder också hjälp och stöd till dig som vill skriva en artikel. Men börja med att läsa.

Här hittar du tidskriften som pdf.länk till annan webbplats

Kolla även in föreningen SO-didaktik på deras facebooksidalänk till annan webbplats


Cecilia Johansson

Forskare och lärare i svenska, historia och geografi på högstadiet

Mejla