Turf

Alla som jobbat på en skola där det finns en 1 till 1 satsning vet att det är mycket admin som måste på plats innan de nya 1:orna kan börja använda datorerna. De ska få datorn och sedan måste de fått ett inlogg som funkar. Med det i åtanke har jag lärt mig att anpassa mig efter detta och tagit hjälp av telefonerna innan alla fått sin dator.

Väsby Nya Gymnasium har haft en it-satsning sedan starten 2010 som bland annat innebär att eleverna får en dator och tillgång till skolportalen.

Jag har aldrig använt mig av en kursbok i kursen Idrott och hälsa 1 utan har samlat på mig stoff under åren och är således väldigt beroende av datorn och skolportalen.

Denna vecka har vi använt mobilerna för att på ett lekfullt sätt närma oss orientering.

(Är det inte märkligt att man inte behöver kunna orientera på gymnasiet för att erhålla ett E när det är ett krav i åk 9? Detsamma gäller simkunnighet?!)

Jag har bett mina elever ladda ner appen "turf" Länk till annan webbplats..

Första gången jag testade med en klass körde vi loss bara på befintliga banor men i år tog jag kontakt med killarna som skapat appen och de gav mig ett inlogg för att kunna skapa egna zoner och således bara ha mina elever i highscore-listan. (Se nedan hur det ser ut i telefonen.)

De skickade även en guide (Red. Länken fungerar inte längre.) hur man ska tänka och göra när man bygger sin egna bana.

Lektionen finns i sin helhet här Länk till annan webbplats..


Daniel Gomejzon

Idrottslärare. Tidigare ämnesspanare.

Mejla