Tv-spel på idrotten

I ett avsnitt av programserien #gympaläraren så sätter Kalle stopp för mobil- och paddspelsmissbruket, och eleverna blir som förbytta. Detta går att ordna på alla skolor men man måste ha en Kalle på skolan.

Eller i Väsby Nya Gymnasiums fall, en Mike - eller innan honom,  en Callis eller Albin. En person som i sin tjänst har någon form av ansvar att elever rör på sig på rasterna. Jag själv har även jag engagerat mig och ordnat olika tävlingar som strongsix och Ninjawarrior det har jag gjort för jag tycker det är roligt och ger saker tillbaka.

I början på min tid på Väsby Nya Gymnasium hade jag en klass som inte gillade att röra sig men som gillade spel. Jag har i ett tidigare inlägg visat delat klippet men många har frågat efter reglerna för lekarna så jag har tänkt dela dessa här.

Metalgear (Indiansmyg)

Du är en hemlig agent som ska infiltrera fiendens bas (ta dig från ena kortsidan till den andra) väl framme skall du stjäla ett topphemligt dokument(Ärtpåse) utan att vakterna upptäcker dig.

Uppdraget är non lethal och går under så kallade stealth genre. Det laget agenter som lyckas stjäla mest ärtpåsar vinner. Man får bara stjäla ett dokument i taget och alla springer samtidigt.

Ljudeffekterna har jag klippt så att det sköter sig själv. Nedräkning 5, 4 ,3 2, 1 , zero har jag lagt in med olika intervaller.

Counterstrike (Catch the flag, Killerball, Counterstrike)

Denna lek är våldsam och fungerar inte alltid med alla klasser. Leken går till på följande vis.

Man är två lag som skall ta flaggor från motståndarens HQ och föra dem tillbaka till sin egna HQ. Man har en mits på sin bästa kasthand och egentligen skall man även ha hjälm men när vi spelade in hade jag inte tillgång till hjälmarna.

Man skjuter varandra genom att kasta bollar på varandra och man har som skydd enbart mitsen. Man kan ju såklart inte kasta med sin bästa hand då mitsen skall sitta där. Detta kan förhindra allt för hårda kast vilket är bra då man kan kasta överallt på kroppen.

När man blir skjuten vad händer då? Jo som i spelets värld får man spawna i sitt egna bo (räkna till 10) och sedan är man back in business.

Man vinner när alla flaggor är tagna eller man kan bomba det andra lagets HQ. Man tar då en medicinboll från sitt HQ hela vägen till motståndarens HQ utan att medicin bollen tappas eller blir träffad. Tappar man medicin bollen eller den blir träffad är en förbrukad och kan inte användas mer i den omgången.

När man blir träffad och håller i en flagga eller bomben är det viktigt att eleven släpper den och spawna i sitt HQ. Såklart pumpar cs musiken i högtalarna under spelets gång.


Daniel Gomejzon

Idrottslärare. Tidigare ämnesspanare.

Mejla