Kondition, hälsa och inlärning

Jag har haft en genomgång för mina kolleger, som har andra ämnen och kurser, om hur viktigt det är med rörelse och brainbreaks för att elever skall nå sin fulla potential i skolan.

Vi har precis avslutat en konditionsperiod med att springa 2km på tid samt genomfört ett beep-test, som jag kommer att presentera lite resultat kring i ett framtida blogginlägg.

Tänkte här presentera lite av genomgången om vikten av rörelse och brainbreaks Länk till annan webbplats.. Dessa är tagna från de föreläsningar jag lyssnade på konferensen Pulsträning och inlärning och är fria ta och dela.

Här är även länk till alla föreläsningar Länk till annan webbplats.som finns på UR. Jag har inte tänkt att snöa in på varför det är så bra för inlärningen och hjärnans hälsa att röra på sig, det gör proffsen bättre. Men här är bara några effekter som redan har fastställts.

Detta är bara ett liten del av den arsenal ni kan använda för att övertyga skolledare och kollegor att ALLA på skolan äger problemet med inaktivitet och att det leder till försämrat resultat i skolan.

Om ni ännu inte har införskaffat boken Hälsa på recept Länk till annan webbplats.så gör det för att ytterligare stärka era argument för mer rörelse i skolan utöver det i undervisningen av kunskapsämnet Idrott och Hälsa