Vara med- en bok för nyanlända

Jag vill tipsa om en bok som jag upptäckte via sociala medier. Det är en bok på enkel svenska för elever i högstadieåldern. Boken är fri att använda och kan läsas online eller laddas ner på läsplatta.

Så här står det om boken på hemsidan:

Detta projekt startades i januari 2016 och initierades av Cecilia Appelquist, Victor Becker, Matilda Hamberg, Gabriella Jakobsen, Clara Kristiansen, Linnéa Pettersson-Berglund, Linnea Röös-Gunnarsson och Malin Wahlberg.

Syftet med projektet var att skapa ett lättläst skönlitterärt material som är riktat till ungdomar som vill lära sig svenska. Detta resulterade i boken Vara med.Boken handlar om tre vänner som går i samma högstadieklass och om Asal. Asal är ny i skolan och vill få vänner. Att få vänner är inte alltid så lätt… Boken är skriven på tre språkliga nivåer med samma handling. Det går alltså att läsa endast en nivå för att förstå allt som händer i boken. När du helt förstått en nivå kan du läsa om boken på en svårare nivå.

Illustratör: Victor Becker
Layout: Rebecca Risén
Författare: Cecilia Appelquist, Matilda Hamberg, Clara Kristiansen
Administration: Gabriella Jokobsen, Linnéa Pettersson-Berglund, Linnea Röös-Gunnarsson och Malin Wahlberg

Man kan skriva ut boken och som spiralbunden bok blir det säkert en fin sommarlovspresent när eleverna slutar skolan.

Eller så kan man skriva ut planschen med QR-kod och sätta upp den i klassrummet. Med appen QR-reader Länk till annan webbplats.(eller annan app som läser QR-koder) kan eleverna scanna av koden på planschen och snabbt hamna på sidan där boken finns.