Hjälp att hitta miljömärkta produkter och tjänster

Vill man ha hjälp att hitta miljömärkta produkter så kan man gå in på Naturskyddsföreningen webbplats.

Publicerad Av

Här hittar man de oberoende miljömärkningarna (Red. Länken fungerar inte längre.). De berättar även om andra typer av märkningar som är vanliga och vad de står för.

Sidan har också en sökfunktion gällande miljömärkta produkter och tjänster (Red. Länken fungerar inte längre.). Varje år, vecka 40, anordnar Naturskyddsföreningen ”Miljövänliga veckan Länk till annan webbplats.”. Här är ett exempel på hur jag brukar uppmärksamma miljövänliga veckan i min undervisning Länk till annan webbplats..

Här ett material från Naturskyddsföreningen om ett temaarbete som är ämnesövergripande (Red. Länken fungerar inte längre.) för årskurs 9.

Har också upptäckt appen Märkesguiden Länk till annan webbplats. som kan du ladda ner gratis. Sedan är det bara att gå in och leta efter motsvarande symbol i listan och klicka för information. Man kan söka på olika områden som elektronik, hygien/smink, livsmedel, rengöring och textil.

Man kan också testa sina kunskaper i ett quiz. Det är Konsumentföreningen Stockholm Länk till annan webbplats. som ansvarar för appen.


Maria Hagblad

Lärare i hem- och konsumentkunskap. Tidigare ämnesspanare.

Mejla