Likabehandlingsdag med tårtbakstävling

Varje år har vi en mycket uppskattad likabehandlingsdag på Vallaskolan i Sala, och då ansvarar jag för en tårtbakningstävling.

Publicerad Av

Alla elever, personal och besökare blir bjudna på dessa tårtor under dagen. Det är alla elever i år 9 som deltar. Denna tävling ser eleverna väldigt mycket fram mot. De som vill läsa mer om och se alla tårtor vi gjort genom åren kan göra det på HK-bloggen på Vallaskolan. Länk till annan webbplats.

CIMG0104
CIMG0090
CIMG0094
CIMG0109
CIMG0105
CIMG0081

Det som är bra med en egen ämnesblogg är att man kan publicera det vi gör och det material som eleverna kan använda. Gällande tårtbakningstävlingen publicerar jag bilder på alla tårtor. Det är roligt att ha en dokumentation för att inspirera inför kommande tårtbakningstävlingar, det möjliggör att alla kan se tårtorna så att de kan rösta via vår skolportal SchoolSoft. Det är också roligt att eleverna kan visa sina föräldrar/vårdnadshavare vad de gör i skolan.

Likabehandlingsdagen är schemabrytande och bjuder på en rad olika föreläsningar och aktiviteter för eleverna på högstadiet.

De olika föreläsarna var detta år:

  • Shania Longyard som är transsexuell. Hon berättade om sitt liv från det hon var pojke till att vara den kvinna som hon är idag. Shania har varit med under alla de åtta år som vi har haft denna årligt återkommande dag. Mycket sorgset att lyssna på hur människor behandlar transsexuella och mycket hoppingivande hur hennes liv har utvecklat sig.
  • Mikael Spreitz som har ett brottsligt förflutet. Han berättade om hans uppväxt och hur han kom in på den kriminella banan samt hur han bröt upp. Idag tar han avstånd och vill göra gott. På sitt CV kan han skriva skådespelare, Tv-personlighet, livvakt och inte minst föreläsare. Han är grundaren till Fighterhjälpen (Red. Länken fungerar inte längre.).
  • Lisa Sundstedt som pratade om mobbing på nätet och nätetik tillsammans med vår kurator.
  • Eleverna fick också prata om klimat i klassen och hur de behandlar varandra.
  • Svenska kyrkan deltog.
  • Åsa Larsson pratade inspirerande om: För framtiden är vi alla lika. Vi kan välja om. Vad drömmer du om? Gört!

Maria Hagblad

Lärare i hem- och konsumentkunskap. Tidigare ämnesspanare.

Mejla