London Walk

Webbresurs från vårt grannland

Finska Utbildningsstyrelsen är en myndighet som ungefär motsvarar Skolverket (även om jag inte ska svära på de exakta detaljerna rent politiskt). De har också en hel del lärresurser på sin webbplats, och där har jag hittat en guldklimp, via ett tips på Facebook.

Publicerad Av

Mina 9or ska i engelskan arbeta med olika ämnesområden kopplade till Great Britain och vi inleder med att fokusera på London. För att få en bild av sammanhanget tittade vi först på en film från SLI.se (Red: Länkens målsida finns inte kvar) med den självförklarande titeln GREAT BRITAIN, artikel V4258.

Under tiden som vi tittade fick eleverna svara på frågor om filmens innehåll genom webbtjänsten Socrative Länk till annan webbplats.. Eleverna går in på sidan, skriver in klassrumskoden som jag ger dem, kopplat till mitt konto, och jag startar quizet. Jag själv har ett konto som kräver inloggning, eleverna behöver inte logga in. Eleverna reflekterade själva över att det här testade deras hörförståelse, men det har också effekten att eleverna lyssnar noga på innehållet.

Efter introduktionen fick eleverna ge sig ut för att själva upptäcka London. Virtuellt, alltså. Med sina datorer styrda mot den här sajten (Red: Länkens målsida finns inte kvar) och hörlurar på fick de själva arbeta med ord och fraser på flera olika sätt. En guide berättade vad de skulle göra och de började klicka sig fram genom gatorna i staden. Ett färdigt paket med varierade övningar på samma ordförråd är perfekt, som lärare behöver jag inte plocka ihop olika sorters övningar, utan eleverna kan på den här sidan själva arbeta med momentet i eget tempo. En uppskattad och givande övning.

Bild: skärmdump från http://www03.edu.fi/svenska/laromedel/engelska/08_virtual_walk_london/.

Mer inom ämnet

Om ni vill testa metoden kan ni använda mitt quiz till ovan nämnda quiz genom att söka efter koden SOC-2194588.


Mia Smith

Legitimerad lärare i engelska och tyska. Tidigare ämnesspanare.

Mejla