St. Patrick’s Day 17 mars

Som språklärare utgår jag gärna från högtider i olika engelskspråkiga länder. Eleverna stöter ofta på dessa i filmer och tv-serier, och att ge dem ordentlig förförståelse är ett bra sätt att koppla ihop skolengelskan med fritidsengelskan, eller den extramurala engelskan som den också kallas. Ett av mina favoritländer är Irland, och då är St. Patrick's Day en tacksam utgångspunkt.

Publicerad Av

Jag brukar ibland ta med mig min egen tin whistlelänk till annan webbplats och spela en jig för eleverna, men om ni inte själva spelar tin whistle kan ni ta er an ämnet på andra sätt.

Som introduktion har jag skapat en presentation i prezilänk till annan webbplats kring ämnet, lagom till St. Patrick's Day 17/3.

I presentationen har jag lagt in två korta filmklipp. Om du vill ha mer inspiration kan du titta på andra filmklipp som jag samlat i en spellista på youtubelänk till annan webbplats. Det är naturligtvis bara en bråkdel av allt det som finns på nätet. I spellistan finns livefilmer från paraden i Dublin, tecknade filmer för barn, sånger och upplästa böcker kring ämnet.

Som en enkel avslutning har jag lånat en färdig Kahootlänk till annan webbplats.

Om du vill ha mer tips om hur du kan arbeta med St. Patrick's Day rekommenderar jag ett besök på WebEnglish.selänk till annan webbplats, där Outi Frisk har samlat otroliga mängder material.

Även på history.comlänk till annan webbplats finns gott om material, tipsar Len Peterson om på facebook.

Har du nu klurat på hur du ska hinna lära dig spela tin whistle till på St. Patrick's Day 17 mars? Lugn, du kan få kolla in mig! ;-)


Mia Smith

Legitimerad lärare i engelska och tyska. Tidigare ämnesspanare.

Mejla